8 Glam hair ideja

by | 5 Februara, 2011

Beauty i fitness savjeti za vaš njegovan izgled i top formu.

1. U stilu balerine: Visoko podignuta punđa vodeći je trend među poznatima. Dobra vijest je to što lako možete sami da je napravite – ukoliko je vaša kosa do ramena (ili duža). Pokupite kosu u visoki konjski rep, a potom ga čvrsto uvijte i zakacite šnalama. Takođe, možete da napravite i nešto ležerniju, lepršaviju varijantu pune: napravite razdjeljak sa strane, povucite svu kosu unazad, blago je uvijte i labavo zakacite na vrhu glave.

2. Razbijte monotoniju: Brzo kreiranje nešto drugacije pune: napravite asimetričnu nisku punu, a onda zakačite ukrasni češljić sa cirkonima, šnalu ili nekoliko šnalica razlicitih boja iznad pune. Jednostavno, a efektno!

3. Upletite kosu: Zašto se ne biste poigrali kosom kad pletenice u svakoj prilici izgledaju ženstveno i romantično. Pokupite kosu u konjski rep, a zatim uzmite jedan pramen, obmotajte ga oko gumice za kosu i pričvrstite ga ukosnicom. Nakon toga, podijelite kosu u tri jednaka pramena i ispletite pletenicu. Na kraju možete dekorisati pletenicu mašnom koju ćete zavezati na njen kraj, ali vodite računa o tome da uskladite boju mašne i odjeće.

4. Sjajno & svjetlucavo: Da bi vaša kosa zablistala kao u reklamama za šampone, prije feniranja utrljajte serum za sjaj. Nakon toga ukrasite kosu svjetlucavim šnalicama, češljićima, fascinatorom ili drugim detaljima. Zar nije slatko?!

5. Isprobajte nisku punđu. Za kreiranje ove frizure zaista vam nije potreban frizer: prvo blago natapirajte kosu na vrhu glave da biste uvećali njen volumen (možete upotrijebiti i malo pjene za volumen), a potom labavo skupite kosu pri vratu i pričvrstite je ukosnicama. Ako nekoliko pramenova oko lica ispadne, ostavite ih tako. Još bolje, uvijte ih u spirale. Baš ženstveno!

6. Neka bude neobavezno! Da, postoji i ”uredna neurednost”. Dakle, da biste postigli hippie ili boemski izgled, prvo utrljajte pjenu za ucvršćivanje u vlažnu kosu, a zatim je isfenirajte. Kada je kosa potpuno suha, uvijte je širokim figarom i zapamtite da ovdje nije cilj savršenstvo. Na kraju, rašcešljajte kosu, ali pazite da ne ispravite lokne.

7. Talasasti paž: Ko kaže da paž frizura mora da bude ravna? Uvijte figarom šire pramenove u razlicitim pravcima. Potom lagano proite prstima kroz kosu, a zatim je fiksirajte lakom. Gotovo!

8. Zavežite mašnu: Za formiranje ove mašna-pune morate prvo presom da ispravite kosu. Nakon toga, poprskajte je lakom, napravite konjski rep na potiljku i podijelite ga na tri jednaka pramena. Središnji pramen zakačite šnalom da vam ne bi smetao. Lijevi dio savijte u “omču”, a kraj uvućite ispod njega i zakačite ga šnalom. Ponovite isti postupak sa desnim pramenom (sada ste napravili dva kraja mašne!). Konačno, središnji pramen savijte na dole i pokrijte centar mašne. Učvrstite je ukosnicama.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.