Frizura za crveni tepih

by | 7 Februara, 2012
Natalie Portman, Gretchen Mol, Ocatvia Spencer, Dianna Agron
 
Pozvani ste na neki službeniji događaj ili ste jednostavno poželjeli da kosu uredite na nešto drugačiji način? Poslušajte naš savjet: punđa je najvrući trend ovih hladnih mjeseci što se kose tiče.
 
Ova bezvremenska frizura za dugu kosu preživjela je godine, sezone, trendove i kolekcije i nikada nije izašla iz mode, upravo zahvaljujući svojoj fleksibilnosti prilagođavanja stila i oblika aktuelnim sezonama. 
 
Ove sezone na cijeni je mladalačka, retro varijanta. Moderna je punđa idealna za sve prilike, kako za dnevni, tako i za nešto glamurozniji, noćni izlazak, a omiljeni je izbor i što se tiče službenih događaja i šetnje po crvenom tepihu, što su dokazale mnogobrojne zvijezde koje su se pojavile na ovogodišnjoj dodjeli Screen Actors Guild nagrada. 
 
Svaka od ljepotica izabrala je onaj stil koji joj se najviše sviđa, ali i koji se estetski slaže s izborom haljine. 
 
Jane Krakowski, Amber Heard, Emma Stone, Zoe Saldana
 
Evo samo jednog primjera kako možete da napravite punđu, a nakon što ste savladali ovu metodu kasnije je mijenjajte, prilagođavajte i nadograđujte po vašim željama i afinitetima: 
 
● Dobro osušenu kosu pri korijenu nasprejajte sprejom za volumen, zabacite glavu prema dole i sušite fenom nekoliko minuta, čime ćete kreirati volumen duž linije rasta kose kao i na tjemenu, što će vam uveliko olakšati formiranje punđe. 
 
● Prstima prođite kroz kosu nekoliko puta i skupite je u konjski rep visoko na tjemenu. Ova frizura djeluje veoma seksi i zateže kožu lica, zbog čega ćete izgledati mlađe. 
 
● Napravite čvor-punđu tako što ćete konjski rep uviti u krug, slobodan kraj provući kroz ‘omču’ i zakačiti ga ukosnicama. Sve dobro fiksirajte lakom za kosu, ali pri njegovom nanošenju budite umjereni. Cilj vam je da kosa bude fiksirana, a ne da sjaji zbog količine nanesenog laka.
 
Julie Bowen, Heather Lind, Tina Fey, Meryl Streep