Jeste li znali – Grubo češljanje uzrokuje povećano opadanje kose

nov 2, 2020 Kosa

Lijepa kosa je uvijek u modi i ukoliko je zdrava i njegovana to se vidi. Ali, istina je i da uprkos korištenju adekvatnih preparata za njegu, ipak jednu stvar možda radite pogrešno, a uzimate je zdravo za gotovo, to je češljanje. Da li se ispravno češljate?

Naime, istraživanje koje je obuhvatilo 2000 žena pokazalo je da je 4 od 10 žena svjesno da njihov način češljanja nije dobar, ali samo jedna od njih brine o tome. Takođe, jedna od 20 žena još uvijek vjeruje da kosu mora dobro da iščešlja prije spavanja. Petina žena smatra da grubo raščešljavanje nije ništa loše, a isto toliko žena dijeli svoje četke s drugim osobama. Šauna Pulfrej, stručnjakinja iz oblasti njege kose, objašnjava koliko je pravilno češljanje kose zapravo važno.

– Zabrinjavajuće je koliko žena pogrešno koristi četku i tako oštećuje svoju kosu. Bez obzira na teksturu kose, bitno je da koristite češalj koji ne čupa, ali raspetljava kosu – kaže Šauna. Takođe, naglašava kako je važno da se za svaku potrebu kod kose koristi drugi češalj, što većina žena ne zna, te koristi samo jedan za sve.

Iako se prejako raščešljavanje čini kao najbolji način za raspetljavanje kose, uvijek je bolje koristiti nježan češalj. Grubo provlačenje četke kroz zapetljanu kosu može biti glavni krivac njenog opadanja, zato budite nježni prema vašoj kosi, jer jedino tako ona će ostati mekana i zdrava.

 

 

magazin.novosti.rs

Thinstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.