Kako da boja pramenova traje što duže?

by | 27 Januara, 2022
kako da boja pramenova traje što duže

Konačno je boja pramenova onakva o kakvoj ste sanjali, ali se pitate kako da traje što duže…

Pronalazak idealne boje kose, farbanje, pramenovi – svi znaju koliko dugotrajan taj proces može da bude. I jednom se dogodi – da konačno dobijete boju pramenova o kakvoj ste oduvijek sanjali. I nije važno da li ste ovim “zahvatom” naglasili lijepu frizuru ili krijete sijede – sada je glavni zadatak kako da ta boja potraje što duže…

Kako da boja pramenova traje što duže?

Nije rijetkost da ta idealna nijansa ne potraje baš dugo, jer se boja ispire! To je jednostavno – tako, ali postoje bauty / hair strategije koje će da vam pomognu da nijansa što duže ostane “kao da ste tek izašli iz salona”. Dakle, moguće je zadržati boju i sjaj kakav ste imali neposredno poslije frizerskog tretmana.

Kada je u pitanju njega farbane kose kod kuće važno je pratiti nekoliko važnih savjeta profesionalaca. Prvi i najvažniji je da kosu ne treba prati 72 sata nakon farmbanja jer su tada pore vlasi otvorene i sasvim sigurno – veliki dio boje će se isprati.

Pročitajte i… Farbanje tanke kose: Najbolje i najgore boje i tehnike

Česta greška je i to što kosu perete previše vrućom vodom, jer je to može oštetiti. Za pranje kose najbolje je koristiti mlaku vodu. Farbanoj kosi ne odgovara ni prevelika toplota fena koja može da ošteti boju i iziritira vlasište. Preporuka stručnjaka je da poslije farbanja kosu sušite isključivo prirodno, bez upotrebe fena. Logično, svježe ofarbanu kosu ne treba stilizivati ni ostalim aparatima za stilizovanje kose koji rade na visokim temperaturama poput pegle i uvijača…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angel of Colour (@angel_of_colour)

Njega farbane kose u nekoliko koraka

Samo pravilnim izborom šampona obezbijedićete da vam boja pramenova duže traje. Konsultujte se frizer(k)om oko toga koji šampon je potrebno koristiti, a on(a) će vam preporučiti preparat na osnovu vaše boje, vašeg prirodnog pigmenta i kvaliteta kose.

Prejaki šamponi podstiču dodatno lučenje sebuma (kosa se masti) pa to onda traži češće pranje, a posljedično i ispiranje boje. Zato treba izbjegavati šampone prepune konzervanasa, sulfata, sintetičkoh sastojaka.

Pročitajte i… Boja kose i ten – jeste li proljeće, ljeto, jesen ili zima?

Umjesto toga profesionalci će vam preporučiti preparate na prirodnoj bazi, tj. sa što više prirodnih sastojaka i esencijalnih ulja koji čiste vlasište, ali su nježni prema kutikuli pa će vašu novu boju pramenova (ili cijele kose) ostaviti netaknutim.

ljepotaizdravlje.ba

Jun / iStock via Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.