Njega kose – loše navike koje treba izbjegavati

by | 6 Januara, 2022
njega kose greške

Kako bi vaša njega kose bila adekvatna – neke loše navike koje bi trebalo izbjegavati objašnjava stručnjakinja za ovu oblast…

Za dobar izgled kose nije važan samo dobar frizer, već treba posvetiti pažnju zdravlju kose i kada nam frizer nije dostupan. Rezultat takvog pristupa biće kosa koja izgleda lijepo i bez pretjeranog stilizovanja.

Eva Praudman je Harper'S Bazaar objasnila da bi njega kose trebalo da prestavlja mnogo širi pojam od jednostrane upotrebe proizvoda u te svrhe.

Njega kose – loše navike koje treba izbjegavati

Eva u naredna četiri koraka objašnjava kako da poboljšate svakodnevnu njegu kako bi vaša kosa izgledala lijepo i zdravo te navike koje treba izbjegavati…

Pročitajte i… Njega tjemena novi je scincare trend

#1 Ne perete dovoljno često kosu

“Jedan od najčešćih mitova o njezi kose koji čujem jeste da ne treba da perete kosu prečesto. Međutim, sa tačke gledišta stručnjaka, to nije tačno. Čistoća je ključna za održavanje kose zdravom, a vlasište čistim i uravnoteženim, što znači da bi trebalo da pokušate da ga perete barem svaka dva do tri dana.”

#2 Koristite ulje iz pogrešnih razloga

“Koritćenje ulja za kosu oduvijek je bilo veoma popularno, međutim, ulje je okluzivna supstanca, što znači da ono stoji oko vaše dlake i obavija je. Ukoliko volite da koristite prirodna ulja u vašoj rutini, probajte kokosovo ulje koje ima dovoljno mali molekul da prodre u korteks kose odnosno u njeno proteinsko vlakno.”

Pročitajte i… Zašto se kosa brzo masti i kako da to spriječimo?

#3 Zanemarujete vlasište

“Još jedna uobičajena greška u njezi kose koju ljudi često prave jeste zanemarivanje njege vlasišta. Ukoliko imate tanku vlas ili često imate periode opadanja kose, onda će višak sebuma sjediti na vašem skalpu i izazivati svrab i pojavu ljuspica. Korištenje pilinga za kosu jednom mjesečno trebalo bi da pomogne da ovo područje ostane čisto i balansirano.”

#4 Trošite previše/premalo

“Sve što je prejeftino vjerovatno je ispunjeno oštrim čistačima koji mogu da oštete vašu kosu. Nasuprot tome, ne treba polagati previše nade u skupe proizvode. Naime, iako oni sadrže visokoefikasne sastojke, malo je vjerovatno da će ta koncentracija biti dovoljna da napravi značajnu razliku.”

ljepotaizdravlje.ba

Jun / iStock via Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.