Saznajte da li ispravno koristite šampon za suho pranje kose

Šampon za suho pranje kose može vam pomoći odgoditi redovno pranje kose za čak pet dana, ali pritom trebate paziti da ga ispravno koristite jer u protivnom donijeće vam više štete nego koristi

by | 28 Augusta, 2021

Kako biste izvukli najviše iz svakog proizvoda, treba znati odabrati najbolji proizvod za sebe, a nužno je i koristiti ga na ispravan način. Isto vrijedi i za šampon za suho pranje, piše Shape.

Beauty blogerica Stephanie Nadia na YouTube-u je detaljno objasnila šta činiti sa takvim šamponom, a šta svakako izbjegavati.

Za početak, nemojte kupiti prvi šampon na koji naiđete u trgovini ili šampon kojim je vaša prijateljica opsjednuta. Šamponi za suho pranje proizvode se za specifičnu teksturu kose, boju i kvalitetu. Birajte onaj koji odgovara vašem tipu kose.

Postoji bezbroj mogućnosti, od onih koji će dodati volumen tankoj kosi, pa poseban šampon za tamnu kosu ili nježni puder za one koji kupuju isključivo organske proizvode.

Dodatno, Nadia savjetuje da ne sprejate šampon posvuda. Iako neće naštetiti i možda će čak dodati teksturu, zapravo želite dojam svježe oprane kose. Kako biste to postigli, poprskajte korijen kose. Potom četkajte kosu četkom kako biste uklonili ulje s kose i dodali volumen korijenu. Ne zaboravite nanijeti suhi šampon i utrljati ga na tjeme kako biste dobili dodatni volumen i dojam besprijekorne čistoće.

Još jedan trik. Nanesite suhi šampon izravno na četku, pričekajte nekoliko minuta, a zatim cik – cak pokretima četkajte kosu osiguravajući dodatnu teksturu i mogućnost da se proizvod potpuno upije.

Ako koristite nježniji suhi šampon u obliku pudera, nanesite ga na korijen kose četkom za šminku kako biste izbjegli isticanje bijelih mrlja pudera na kosi.

Kako biste pomogli da se suhi šampon potpuno upije, možete ga nanijeti i na korijen prije spavanja. Tako ćete se ujutro probuditi spremni za novi dan.

Šta god radili, samo nemojte poslije dodirivati ​​korijen kose prstima. Naime, ulje sa vaše kože ruku prenijet će se na kosu i to će poništiti sav vaš trud.

 

24sata.hr

heckmannoleg/Getty Images via Guliver