Veliki #hairtrend za ovu godinu – “keks brineta”

apr 17, 2021 Kosa

Kada želite osvježiti izgled, jedan od najlakših načina je promjena boje kose. Možda možete da razmislite o nekom od velikih trendova u svijetu bojenja kose u 2021. godini.

Nijanse koje će biti posebno popularne stručnjaci dijele u dvije velike grupe. Prvu čine lude, odvažne boje, a drugu klasičnije nijanse zahvaljujući kojima ćete pomoću minimalne promjene dobiti lijepi, osvježeni izgled.

Iz ove druge grupe izdvojili smo boju koja će se posebno svidjeti brinetama željnima promjene koja ipak neće biti previše šokantna. Radi se o trendu naziva “keks brineta”.

O kakvoj je točno nijansi riječ?

Prema riječima stručnjaka, riječ je o lijepim, mekanim tonovima keksa i karamele. Veći naglasak stavlja se na hladnije tonove koji su tu da “utišaju” toplinu a da kosa ne izgubi dubinu. Poenta je u zadržavanju bogatstva brinete, ali s hladnijom bazom.

Vaš frizer je taj koji će vam pomoći u odabiru palete boja koja vam najviše odgovara. Naime, kod keks brineta koriste se najmanje dvije nijanse smeđe boje kako bi se postigao željeni izgled.

Inspiracija slijedi u nastavku…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EdwardsAndCo (@_edwardsandco)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amanda Lee Hair (@amandaleehair)

zadovoljna.dnevnik.hr

Instagram, Vinicius Wiesehofer via Pexels

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.