4 načina da istaknete trepavice

by | 26 Februara, 2011

Osvajajte pogledom! Ok, možda ne možete da se pohvalite dugim i gustim trepavicama, ali možete da zakamuflirate nedostatke. Otkrivamo vam jednostavne trikove i make up preparate koji su moćna oružja najboljih vizažista.

No.1 Moje trepavice su tanke…

Vještačke trepavice su najbolje rješenje, ali ako ne želite da idete tim putem, upotrijebite maskaru koja podebljava trepavice. Nanesite je u tri sloja, ali prije nanošenja narednog sačekajte da se prethodni sasvim osuši. Još jedan trik: eyeliner – tanka linija duž ivice gornjeg kapka vizuelno stvara efekat gušćih trepavica.

No.2 Moje trepavice su svijetle…

Intenzivno crna maskaraće odraditi posao. Još izraženiji efekat: namažite gornje i donje (ili samo donje) trepavice plavom ili zelenom maskarom. To će kreirati “funky” izgled. Za još izražajniji efekat boje, prije nanošenja kolorne maskare nanesite sloj highlightera.

No.3 Moje trepavice su ravne…

Onda obavezno morate da koristite uvijač za trepavice. Prije upotrebe zagrijte ga fenom (budite pažljivi!). Postupak uvijanja započnite od baze trepavica, nježno stisnite uvijač  i pustite ga – postepeno se krećite do krajeva trepavica. Na kraju nanesite sloj (ili dva) maskare za uvijanje trepavica.

No.4 Moje trepavice su kratke…

Prvi sloj maskare nanesite od baze do kraja trepavica. Drugi sloj od sredine do krajeva, a treći sloj samo na krajeve. Nemojte da zanemarite trepavice u spoljašnjim uglovima očiju – one ih čine krupnijim.

Probajte!

Sredstva sa kolagenom te maskare za izniman volumen i njegu trepavica vaš pogled će učiniti nevjerovatnim. Ukoliko želite da na prirodan način svoje trepavice učinite gušćim i jačim, nakon skidanja šminke, prije spavanja, štapićem za uši na korjen trepavica nanesite malo ricinusovog ulja…

Kolagen maskara

Preporučujemo vam iz L’Oréal Paris maskaru za izniman volumen trepavica Extra- Volume Collagene, novu formulu za povećavanje volumena, obogaćenu kolagenom. Formula nove generacije u trenu daje volumen trepavicama s obje strane, i s unutrašnje i s vanjske. Volumen iznutra; trepavice upijaju Hydra-Collagen, kompleks za poveavanje volumena, koji u trenu povećava trepavice.

Drama look

Za nevjerovatan volumen i dramatičan izgled vaših trepavica. Izdužuje trepavice svakim pokretom četkice. Pomoću kratkih dlačica na uvijenoj četkici optimizira nanošenje ultra fine formule koja redefiniše trepavice. Probajte vodootpornu maskaru Hypnose Drama.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.