Beauty lekcije: Nanošenje tečnog pudera u nekoliko koraka

nov 15, 2020 Lice & Make-up

Nanošenje tekućeg pudera čini nam se kao najlakši dio make-up rutine, međutim stvari često ne funkcionišu tako, pa umjesto savršenog tena dobijemo ne baš tako sjajan rezultat!

Nekad je teško naći proizvod u skladu s našim željama, čak i kada za njega izdvojimo pravo malo bogatstvo, a moguća grrška dese se već prilikom istiskivanja pudera iz bočice / pakovanja.

Opasnost od sušenja

Ako puder iz bočice izlijete na samo jedno mjesto na licu, a potom ga krenete raspoređivati kistićem ili spužvicom po ostatku lica, možete upasti u pravu make-up zavrzlamu.

Za početak, ako se puder brzo suši, moraćete biti jako brzi da sve rasporedite pravilno prije nego se puder potpuno uhvati za mjesto na kojem je nanijet. Ako se sasuši prije nego što uspijete, imaćete neujednačen ten i pomalo neuredan look koji nikako ne želite.

U slučaju da imate puder u sticku, rasporedite ga svuda po licu, a nipošto na samo jedno mjesto.

Nadalje, kada proizvod nanesete direktno na lice, nemate kontrolu nad količinom koju nanosite. Lako možete istinuti previše proizvoda i onda izgledati veoma neprirodno. Da ne kažemo da je višak pudera na licu užasno baš teško razmazati!

Od sredine prema vani

Mnogo je lakše puder isuti na ruku ili stakalce, a potom ga prstima, kistom ili blenderom razmazivati po licu i postepeno nanositi dio po dio. Tako ćete bolje vidjeti efekt koji postižete na koži i mnogo lakše rasporediti proizvod.

Osim toga, lakše možete uočiti da ga nanosite premalo ili previše. Make-up artistica slave Alexe Chung, Liz Pugh, savjetovala je da je ”puder uvijek bolje nanositi od centra lica prema vanjskim uglovima, prema liniji kose”.

To je najbolji recept jer većina nas najjače pokrivanje treba upravo u centralnom dijelu.

I, ne, ovo nipošto ne znači da puder izlijete direktno na čelo i nos jer, naučili smo, to je greška.

Izvor: miss7.24sata.hr

https://miss7.24sata.hr/

VladimirFLoyd via Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.