Godina uživanja!

by | 24 Februara, 2011

Jasmina Karić, zaštitno lice magazina Ljepota&Zdravlje, otkrila nam je kako je izgledalo biti prvo zaštitno lice te šta preporučuje djevojkama koje se prijavljuju na izbore ljepote.

Jasmina Karić

Vi ste prvo zaštitno lice magazina Ljepota&Zdravlje za 2010., šta možete reći o protekloj godini te kakvo ste iskustvo stekli?
Zaista sam bila presretna kada sam ponijela lentu najljepše. Nisam mogla vjerovati da je stručni žiri izabrao mene, kako bi godinu dana uživala u kraljevskom tretmanu, i moram priznati, za mene je ovo bilo neponovljivo iskustvo.

Jasmina Karić

Generalno, kada se sjetite noći u kojoj ste izabrani, jeste li očekivali da ćete upravo vi biti osoba koja će uživati u luksuzu i čarima ljepote i zdravlja?
Naravno da se jesam nadala. Malo sam imala tremu jer se veliki broj djevojaka prijavio, ali naravno, svaka od nas je došla da pobijedi. Potajno sam osjećala da se dopadam žiriju, što se na kraju pokazalo ispravnim instinktom sa moje strane. Uistinu, to je bio jedan od mojih najsretnijih trenutaka u životu kada sam čula svoje ime i konačni odabir žirija.

Imali ste godinu dana potpunog VIP tretmana u svakom smislu, u čemu ste najviše uživali?
Apsolutno u svakom momentu, sve je bilo tako lijepo organizovano, tako da mi je godina dana prebrzo prošla. Dok razmišljam o svim tretmanima koje sam imala, jednostavno ne mogu da pojmim da je godina ovako lijepog iskustva već iza mene. Fitnessi, saune, masaže, koncerti, editorijali, kozmetički tretmani, sve su to finese koje sam imala priliku iskusiti na vlastitoj koži.

Jasmina Karić

Šta biste preporučili drugim djevojkama koje se prijavljuju na izbore ljepote?
Da budu sigurne u sebe, svoj izgled, svoj hod, svoje ponašanje. Neophodno je da sebe vole onakvima kakve jesu i da budu sretne i zadovoljne sobom, jer samo unutrašnje zadovoljstvo ustvari čini čovjeka lijepim. Takođe, preporučujem svim djevojkama da vode zdrav način života, da ne budu poročne, da se u životu mnogo trude, jer na kraju se rad i trud uvijek isplate.

Poznato je da ste studentica prava, kakvi su vam planovi u budućnosti, i dalje ćete se baviti manekenstvom?
Završiti fakultet jeste moj cilj i prioritet, ali naravno, manekenstvo neću zapostaviti. Iako sam do sada stekla mnogo iskustva u domenu manekenstva, planiram i u budućnosti nositi revije na sedmicama mode, zavisi, naravno, kakve ponude budu.

Jasmina Karić

 

Čije ste do sada revije nosili i čije su vam kreacije ostale neostvareni san?
Nosila sam mnoge kreacije, ali one kojima sam najviše bila oduševljena jesu Emine Husedžinović  i Svjetlane Balaban. Ipak, potajno priželjkujem da jednog dana nosim kreacije Donne Karan ili Roberta Cavallia, njih kao dizajnere najviše volim. I nadam se da će se ova moja, sad već javna želja obistiniti.

Svakog mjeseca Jasmina je imala priliku da bude među prvima koje će testirati mnogobrojne najnovije kozmetičke preparate na našem tržištu. L’Occitane novitete, Max Factor, Clinique, Oriflame, Avon, Afrodita, Dr. Pasha…

Jasmina Karić
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.