Do punih usana za samo nekoliko minuta

by | 19 Oktobra, 2014

Oduvijek žudite za punim, mekanim usnama, no nažalost rođeni ste bez gena Angeline Jolie? Jednostavno prevarite sve i uz pomoć naših nekoliko trikova u manje od dvije minute dođite do savršenih usana.

usne

Kao i kod “iscrtavanja” lica, kreiranje iluzije punih usana prije svega je povezano s igranjem sjenom i isticanjem određenih dijelova, a pune usne mogu u potpunosti izmijeniti izgled cijelog lica, stvarajući misteriozniji, femme fatal look. Najbolji dio je što možete nositi suptilnu verziju tijekom dana, a dramatičniju za večernji izlazak.

Alat

Treba vam piling za usne ili mekana četkica za zube. Izbjeljivač (bilo koja olovka, puder ili highlighter u sticku će poslužiti) i olovka boje mesa za usne (nijansu ili dvije tamnija od vaših usana).

Piling

Ne, to nije samo vaša mašta, usne zaista izgledaju veće nakon pilinga, te kao da su nekako mekše i senzualnije. Plus, ko želi suve, naborane usne? Riješite se ljuskica i neujednačenih tekstura uz pomoć mekane četkice za zube ili pilinga za usne. Samo stavite malo balzama za usne, lagano ga protrljajte po usnama s četkicom za zube i spremni ste!

Posvijetlite

Uzmite bilo koji highlighter i nanesite malu tačku ravno iznad udubine na sredini gornje usne. I zatim je samo dobro izblendajte. Posvjetljivač lovi svjetlost pa usne automastki izgledaju više kao trodimenzionalne.

Iscrtajte

Vaš cilj je da lagano definišete usne i stvorite lažne sjene. Lagano prvo iscrtajte deo gdje se nanijeli posvjetljivač i to olovkom koja je malo tamnija od boje vaših usana. Zatim iscrtajte na donjoj usni trećinu središnjeg dijela usne, s tim da lagano prijeđite preko ruba usana. Blendajte s četkicom ili prstom sve dok ne bude nikakvih vidljivih oštrih linija, no da se i dalje lagano vidi obris olovke.

Zabljesnite

Ako ste planirali nositi ruž, sad je vrijeme da ga nanesete. Iako vam on uz ove trikove nije nimalo nužan, ako ne možete bez njega, slobodno uživajte. Samo pripazite da ne koristite tamne boje jer one obično vizuelno smanjuju usne, a onda ste uzalud prošli prethodne korake. No ako ćete preskočiti boju, dovoljno je da nanesete bezbojni sjaj i to tako što ćete malu tačku njega ili (ako nemate sjaj) posvjetljivača staviti na sredinu donje usne i blendati.

Izvor: magazin.net.hr

Foto: freedigitalphotos.net