Kako izabrati idealno rumenilo?

by | 7 Aprila, 2022
kako izabrati rumenilo

Ako vas muči kako izabrati idealno rumenilo – savjet je, zapravo, mnogo jednostavniji nego što možete da zamislite!

Izbor ispravne boje rumenila uvijek je težak posao, ali smo konačno pronašli načim s kojim više nikada nećete pogriješiti.

Kako izabrati rumenilo?

Rumenilo spada u osnovne makeup “alate”, jer doprinosi zdravijem i blistavijem izgledu. Koje rumenilo će vam dobro stajati zavisi od više faktora: podtona kože, tipa kože, ali i doba godine. Smatra se da je ljeto više rezervisano za kremasta, a zima za puder rumenila.

Ako pogriješite i izaberete pretamno ili presvijetlo rumenilo, neplanirano ćete vašem licu dodati godine, ili još gore, ostatak šminke izgledaće neprirodno.

A kako onda izbrati idealnu nijansu?

Jedan od jednostavnih trikova je da pogledate boju kože na unutrašnjoj strani donje usnice i – to je to! Iako je boja nešto jača i “odudara” od ostatka lica, to je zapravo idealna boja rumenila s kojom ćete izgledati prirodno.

Rumenilo – još nekoliko savjeta:

Nije dovoljno samo nanijeti rumenilo na pravim mjestima na licu, već ga morate i izblendati kako bi se stopilo s vašim tenom i kako bi izgledalo što prirodnije.

Za dugotrajnost: Prije nanošenja popršćite kist rumenila makeup primerom ili ga nanesite direktno na lice prije ostatka makeupa.

Ako pretjerate – ne skidajte rumenilo sredstvom za skidanje makeupa, nego na te dijelove nanesite tekući puder i utapkajte ga kistom za puder.

Rumenilo možete koristiti i kao sjenku za oči ili da fiksirate ruž!

ljepotaizdravlje.ba

Ron Lach via Pexels