Mala škola ŠMINKANJA

by | 23 Juna, 2011
 
Dopadaju vam se novi make up trendovi, ali se plašite da promijenite svoju uobičajenu rutinu šminkanja. Niste dovoljno vješti sa četkicama, krejonima, ruževima? To nije opravdanje. Poslužite se trikovima make up artista i zablistajte u sasvim novom izdanju…
Čarolija bijelog krejona
Ukoliko želite da zakamuflirate umoran izgled, prikrijete crvenilo na donjem kapku i vizuelno povećate oči, dovoljno je da nanesete bijeli krejon i maskaru. Skoro sve kozmetičke kuće imaju ga u svom asortimanu, a važno je da odaberete onaj koji je mek i vodootporan. Da biste ga što lakše nanijeli, prethodno zagrijte njegov vrh prstima. Crvenilo kapka možete neutralisati i pomoću bež-rozikastog krejona, koji će oku dati prirodniji ton, ali ga neće vizuelno uvećati.
 
5 pravila za savršen SMOKEY EYES
1 Ovo je, u stvari, tehnika koju možete primijeniti sa svakom bojom. Suština je u tome da se prilikom sjenčenja kapka ide od najtamnije ka najsvetlijoj nijansi. 
2 Crna sijenka je najklasičnija ali i „najteža“, a uglavnom se koristi za fotografisanje, scenske nastupe ili večernje izlaske. Plavuše koje imaju veoma svijetao ten čak i u tim situacijama treba da izbjegavaju crni krejon. Mnogo bolje će im pristajati krejon braon boje. 
3 Veoma često se crni krejon, koji zajedno s maskarom stavlja akcenat na oko, kombinuje s bakarnim, braon i ljubičastim senkama. Ukoliko se odlučite za blažu varijantu, dobićete adekvatnu opciju za dan.
4 Po pravilu, kad su oči jako naglašene, treba koristiti svijetli ruž ili sjaj.
5 Da tako našminkane oči ne bi bile previše „oštre“ i da bi cijelo lice dobilo svježinu, nanesite malo rumenila.
 
Klasika na nov način: CRVENI RUŽ
Pri izboru crvenog karmina vodite računa o tome da on ne bude u „monotonim“ nijansama, već da ima zlatasti ili narandžasti podton. Ruž ne treba da bude mat, ali ni suviše sjajan – pravi izbor je onaj koji sadrži malo sedefa. Pošto se akcenat stavlja na usne, malo rumenila i maskare biće dovoljno da zablistate u punom sjaju. Crvene usne mogu se „nositi“ i tokom dana, a najbolje pristaju uz preplanulu kožu.
Kako da nanesete crveni ruž kao profesionalac?
1. Za sve koji nisu vješti, prije nanošenja karmina neophodno je iscrtavanje usana olovkom. Ukoliko nemate olovku u nijansi ruža, poslužite se onom koja je boje vaših usana.
2. Četkicom nanesite ruž, ali pazite da ne pređete iscrtanu liniju. Razdvojte papirnu maramicu na najtanje slojeve. Jedan od njih prislonite na usne, a zatim preko njega tapkajte četkom za puder. Mnogi make up eksperti savjetuju da se preko tog sloja nanese puder u prahu, ali ukoliko se to ne uradi pravilno, rezultat neće biti nimalo reprezentativan. Zato vam ne preporučujemo da to učinite.
3. Skinite maramicu i nanesite još jedan sloj ruža. To će osigurati postojanost ruža – prvo će se skinuti taj sloj, a onaj matirani će trajati znatno duže.
 
Tekst: Brankica Treskavica
Foto: Erkan Uluc, Sipa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.