Najvažnija pravila za brigu o osjetljivom okoloočnom području

by | 19 Aprila, 2024

Budući da je okoloočno područje ujedno i najosjetljiviji dio lica te je koža na tom području najtanja, potrebna joj je i posebna njega

Koža oko očiju mjesto je na kojem se pojavljuju prvi znakovi starenja. Sitne bore, tamni kolutovi, podočnjaci… Sve to dio je normalnog procesa starenja, koji se ipak može malo odgoditi. A ključnu ulogu u tome igraju kreme namijenjene području oko očiju, koje bi trebalo da počnete da koristite već u dvadesetima.

Odgovarajuća njega može odložiti pojavu prvih znakova starenja i za nekoliko godina. A važna je i njena pravilna primjena. Koža oko očiju je tanka i osjetljiva, pa je potrebno znati nekoliko zlatnih pravila pri nanošenju kreme na to područje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nina (@silkonme)

#1 Ne pretjerujte s količinom

Žao nam je što vas moramo razočarati, ali ako pretjerate s kremom za područje oko očiju, vaše bore neće čudesno nestati preko noći. I ne samo da neće biti djelotvornija, već bi veća količina kreme lako mogla naštetiti očima. Kao i sa svakim drugim beauty proizvodom, umjerenost je ovdje od ključne važnosti, a preporučena količina kreme za područje oko očiju je otprilike veličine zrna graška.

#2 Ne razvlačite kožu

Kao što smo već spomenuli, radi se o jako osjetljivom području lica, pa kožu oko očiju nikako ne biste smjeli da razvlačite, ili grubo trljate, jer će to imati suprotan učinak i izazvati pojavu novih bora.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jisse👱🏼‍♀️ (@jissetamar)

#3 Čuvajte kremu na odgovarajućem mjestu

Kremu za područje oko očiju trebalo bi čuvati na hladnom i mračnom mjestu, daleko od sunčevih zraka i drugih izvora toplote. A za maksimalnu učinkovitost najbolje bi bilo da je nakon svakog korištenja spremite u frižider.

#4 Dopustite koži da upije kremu

Kada namažete kožu oko očiju kremom, pričekajte par minuta prije nego preko nje nanesete šminku. Kada koža upije kremu, a za to je potrebno otprilike 3-5 minuta, i šminka će izgledati bolje i neće se taložiti u sitnim borama oko očiju.

Njega kože lica u menopauzi – 6 koraka uz koje ćete očuvati mladolikost

ljepotaizdravlje.ba

Instagram