Napravite kompletan zimski detoks kože u samo 4 koraka

by | 6 Januara, 2024

Primjetili ste da vaša koža izgleda umorno, a ten vam je ispijen? Hitno promijenite vašu rutinu i uz pomoć nekoliko jednostavnih koraka, riješite se stresa kako bi vam koža bila zahvalna

Naš cijeli organizam izložen je svakodnevnim senzacijama koje mogu biti prijatne i neprijatne za naša čula. Urbani tempo života koji danas većina nas vodi, iscrpljuju naše tijelo i dovode do umora. U takvim stresnim situacijama, kao posljedica može doći i do pada imuniteta, čime tijelo postaje podložnije raznim infekcijama i potencijalnim oboljenjima. Tada je neophodno reagovati i sprečiti ozbiljnije posljedice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SOFIA (@spasojevicsofija)

#1 Spavajte više

Kako bi naše tijelo funkcionisalo na najbolji mogući način, neophodno je da mu pružimo dovoljno sati sna. Kada govorimo o odraslim osobama, da bi se čovjek odmorio, potrebno je da spava u kontinuitetu šest do osam sati. Od krucijalne je važnosti i momenat kada se ide na spavanje. Preporučljivo je da to bude do 22h, jer se upravo u mraku luči melatonin, čarobni hormon sna koji pospješuje oporavak cjelokupnog organizma. Upravo se lučenje melatonina blokira pri kontaktu organizma sa dnevnom svetlošću. Također, u ovakvim momentima, vašem tijelu pružate prijeko potreban “beauty sleep”.

#2 Balansirana ishrana

Hrana koju unosimo u sebe jeste naše gorivo, a tijelo bi nam zaista bilo zahvalno ukoliko bi to gorivo bilo najkvalitetnije moguće. Uvrstite u vašu ishranu organsko voće i povrće i trudite se da vam ishrana bude raznovrsna. Lisnato povrće pogodno je za uklanjanje toksina iz organizma i pomaže rasterećenje jetre. Sve vrste zelenih salata sadrže hlorofil koji naročito pospješuje izlučivanje štetnih materija iz tijela. Dodajte ih u voćne smutije, i napravite sebi zanimljive kombinacije ukusa koje će pritom imati višestruka blagotvorna dejstva na vaše tijelo, kožu i kosu.

#3 Voda, voda, voda

Naše telo ne može da funkcioniše ukoliko ne dobija optimalne količine tečnosti na dnevnom nivou. Voda je jedna od esencija zdravlja za organizam, i bitna je za obavljanje metaboličkih procesa. Manjak vode u tijelu dovodi do stanja dehidratacije organizma, koje za sobom povlači mnogo opasna stanja, poput glavobolja, malaksalosti, opadanja energije i slično. Zato je potrebno voditi računa i piti vodu prije nego što se osjeti žeđ, jer je upravo ona posljednja opomena koju nam tijelo šalje.

#4 Koncentrovana njega

Kao direktna posljedica nedovoljno spavanja i stresnog života, javljaju se podočnjaci, umoran ten i sivilo lica. Ovi problemi znaju da zadaju puno muka, da utiču na samopozdanje i svakodnevni život, ali nisu nerješivi. Ukoliko se pridržavate prethodno datih savjeta, oni bi trebalo da budu svedeni na minimum, međutim, ako vam je potrebno još koje magično sredstvo da zablistate, ne ustručavajte se da posegnete za adekvatnim kozmetičkim proizvodima. Boosteri su sjajni proizvodi koji pojačavaju dejstvo vaše kreme za lice, a pružaju neutralizaciju negativnih efekata zagađenja kojima smo svakodnevno izloženi.

 

ljepotaizdravlje.ba

bernardbodo / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.