11x anticelulit

by | 18 Juna, 2012
Stručne osobe nas savjetuju kako da se najbrže oslobodimo celulita i najefikasnije zategnemo kožu – prije nego što plažom prošetamo u kupaćem kostimu
1. Dodatna energija 
Ženama je ponekad potrebna dodatna energija kako bi im lakše pošlo za rukom da podnesu svakodnevni stres i kako bi što intenzivnije uživale u životu. One takođe žele čvrsto tijelo i glatku kožu, bez znakova celulita, poput rupica na bedrima, bokovima i stražnjici. Međutim, proizvode namijenjene borbi protiv celulita najčešće koriste samo u proljeće ili u ljeto, kada se otkriva više kože. Stručne osobe, međutim, preporučuju upotrebu ovih preparata tokom cijele godine zbog boljeg i trajnijeg efekta. 
 
2. Popravite tonus butina tokom vožnje
Evo jednog savjeta za preživljavanje u automobilu na putu do posla. Dok čekate na zeleno svjetlo ili kolonu koja stoji, uposlite butine – zategnite mišiće i zadržite ih tako 15 sekundi a onda ih pustite. Ponavljajte to sve dok ne krenete.
 
3. Unaprijedite kondiciju penjanjem uza stepenice
Pokušajte da hodate stepenicama preskačući po jednu, uz pravilno držanje tijela, i postepeno povećavajte broj stepenica koje preskačete. Nemojte pokušavati da silazite na ovaj način, samo se penjite preskačući ih. I ne zaboravite, držanje je i te kako važno! Leđa treba da su prava, stomak uvučen, a ramena zabačena i opuštena. Hodanje uza stepenice i niz njih znatno će poboljšati vašu kondiciju, popraviti tonus donjeg dijela tijela i sagorjeti kalorije.
 
4. Dobro držanje: najjednostavniji način da izgledate bolje
Uz pravilno držanje djelovaćete viši, tanji i u skladu sa samom sobom. Uporedite se s nekim ko je pogrbljen i razlika je očigledna, i to ne samo spolja. Dobro držanje je dobro i za vašu unutrašnjost. Kada stojite pravo, mišići, organi, zglobovi i kosti su na mjestu na kojem i treba da budu. Na ovaj način ublažićete bolove u zglobovima i biće vam laške da ispunite pluća svježim vazduhom. A što više kiseonika unesete, bolje ćete se osjećati i razmišljati.
 
5. Preduzmite korake da ostanete u formi
Kupite brojač koraka svakom članu/članici porodice. Riječ je o maloj spravi koja mjeri koliko ste koraka načinili. Napravite tabelu napretka za cijelu porodicu i dodjeljujte nagradu osobi koja pređe najviše koraka svake sedmice ili mjeseca. Samo malo takmičenja može pomoći da ostvarite vaš cilj i – napravite korak više.
 
6. Započnite dan uz istezanje
Unapređivanje kondicije može početi i prije nego što ustanete ujutru. Počnite s istezanjem u krevetu. To pomaže da se pokrene cirkulacija – što je savršeno za započinjanje obaveza koje su pred vama!
 
7. Ostanite u kondiciji čak i dok dugo sjedite
Ako na radnom mjestu nemate vremena da ustanete kako biste napravili pauzu, probajte s nekoliko vježbi istezanja. Postavite ruke iza donjeg dijela leđa dok sjedite ispravljeno. Pomjerajte desno uho ka desnom ramenu i onda polako pomjerajte lijevo uho ka lijevom ramenu. Zatim pogledajte na svoj sto dok zatežete stomačne mišiće i ispravljate leđa. Potom pogledajte u plafon. Radite ovu vježbu kad god vam je potrebna pauza.
 
8. Čučnjevi za super guzu
Čučnjeve možete izvoditi skoro na svakom mjestu, a oni su odličan način za oblikovanje zadnjice. Stanite sa stopalima u širini kukova, uvucite stomak i držite ga uvučenim dok savijate koljena i polako se spuštate u čučanj. Ostanite u tom položaju tri do pet sekundi i onda se vratite u početni položaj, stežući mišiće zadnjice dok se dižete. Ne dozvolite da koljena pređu liniju nožnih prstiju. Uradite dva seta od po osam ponavljanja.
 
9. Oslobodite se celulita uz masažu štipkanjem
Počnite sa štipkanjem od koljena i krećite se ka kukovima kako biste izmasirali cijelu butinu. Celulit se formira kada krv ne može da prodre do masnih ćelija, a štipanje će je vratiti u kožu, te zato ona poprima roza boju već tokom masaže. Poslije masaže obavezno treba nježnim pokretima utrljati kremu protiv celulita za zatezanje. Sada kada je krv dospjela u kožu, losion će se bolje upiti, a izvući ćete i maksimum iz njegovih sastojaka koji razlažu mast. Počnite kružeći oko butine objema rukama i krećite se nagore, uz blagi pritisak. Tako ćete podstaći izbacivanje celulita iz kože u limfne čvorove. Ovu tehniku možete koristiti i za ruke i za stomak kako bi i oni bili savršeni i – bez celulita.
 
10. Spasonosne sjemenke suncokreta
Sjemenke suncokreta imaju mnogo hranljivih sastojaka. U 30 grama sjemenki ima 37% preporučenog dnevnog unosa vitamina E – jednog od najjačih i najefikasnijih antioksidansa u prirodi. Ovi antioksidansi uklanjaju slobodne radikale i sprečavaju preuranjeno starenje. Plus, vitamin E pomaže hidrataciju kože i umanjuje ožiljke. Zato, usporite razvoj naborane viseće kože zamjenom komadića slanine za šaku suncokreta u salati. Ovo ne samo što će dati specifičan ukus vašem obroku već je i mnogo bolje za vaše zdravlje.
 
11. Čorba od mrkve
Mrkva je bogata vitaminima, antioksidansima, dijetalnim vlaknima i mineralima. Visok nivo karotena iz mrkve pri unosu u organizam pretvara se u vitamin A. Ona je bogata i vitaminima B1, B2, C, D i E – antioksidansima koji smanjuju štetu koju prave slobodni radikali. Ona i liječi i hrani kožu. A ako tražite nove načine da biste jeli više mrkve, nudimo vam recept za ukusnu čorbu. 
Čorba od mrkve i korijandera 
Sastojci: 1–2 kg mrkve, 1 luk, 1 kašičica mljevenog korijandera, 1 kašika ulja od povrća, 1 litar supe od povrća, svjež korijander, so i biber 
Način pripreme: Isjeckajte mrkvu i luk. Kuhajte pet minuta dok ne omekša.
Dodajte mljeveni korijander i supu od povrća. Kada proključa, snizite temperaturu i kuhajte dok povrće ne omekša. Čim se ohladi, izmiksajte u blenderu. Podgrijte kada je gotovo i dodajte svjež korijander.
 
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.