Pet boja za kosu koje će obilježiti ovu jesen

by | 20 Septembra, 2022

S jeseni dolazi i naša želja za promjenama, stoga ukoliko želite promijeniti boju kosu ili barem malo „začiniti“ pogledajte koje boje kose će obilježiti jesen pred nama.

Hladniji mjeseci imaju tendenciju da zahtijevaju promjenu palete koja ide u bogatijem, dekadentnijem pravcu. Nijanse kose se pojačavaju u duboki kakao i karamelu. U nastavku otkrijte pet najpopularnijih boja za kosu ovu jesen.

Zlatni pramenovi

Veliki trend koji ćemo viđati u jesenjim mjesecima su bogate nijanse tople plave, brinete i karamele. Prošli su dani kada smo nosili samo jednu boju kose – očekujte više pomiješanih nijansi, kakve smo nedavno vidjeli kod Beyonce ili Jennifer Lopez.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Beauty Salon (@beautyzonebyjandary_)

Bakarni tonovi

Jedina nijansa za koju se svi profesionalni frizeri slažu da će vladati jeste crvena, u svakom svom tonu. Cimet smeđa, tamno kestenjasta, narandžasto-crvena posebno će biti u fokusu. Ovu boju je teško zadržati jer brzo blijedi, ali uvijek izgleda nevjerovatno lijepo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DNA Cut & Colour Lab (@dna_colourlab)

Pročitajte i… Tri frizure koje će obilježiti jesen pred nama

Tamnija plava

Umjesto da posvijetlite kosu platinastim pramenovima, ova jesen zahtijeva suprotan pristup: unesite dublje i tamnije nijanse plave i smeđe koje će stvoriti dubinu i kontrast u vašoj kosi. Ovo je idealan izbor za one koji žele da potamne kosu, ali ne i da je farbaju cijelu. Također, lakše ćete je održavati i izgledati prirodnije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tanya Staneva (@hairliciousbytanya)

Moka brineta

Boja čokolade i moka će dominirati tokom jeseni i zime, prema mišljenju profesionalnih frizera. Ukoliko vam je jedna boja monotona, možete je kombinovati sa pramenovima u boji karamele koji uokviruju lice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli FL Balayage▪️Meghann Zarrillo (@capellibymegs)

Kontrasti

Želite da posvijetlite boju, ali da zadržite svoju prirodnu nijansu u korijenu? Imate sreće jer su kontrasti koji uključuju tamniji korijen i svijetliju kosu ponovo IN. Ovo daje iluziju velike i guste kose, naglašavaju frizeri, a također smanjuju potrebu odlaska u salon svakog mjeseca, jer se izrastak više ne sakriva. Još ako uradite dobro sjenčenje pramenova, bez naglih prelaska, a sa teksturom i dimenzijom, biće ovo look koji ćete nositi i sezonama kasnije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Estefania Cavazos (@crownedbystefy)

ljepotaizdravlje.ba

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.