Predstavljamo vam bell bottom bob, hit frizuru ove sezone

by | 18 Juna, 2024

Tražite način kako osvježiti svoju bob frizuru? Upoznajte bell bottom bob, ošišanu frizuru s podignutim krajevima inspirisanu omiljenom siluetom hlača iz sedamdesetih

Poput nostalgije stila disko ere, bell bottom bob – nazvan po frizeru Tomu Smithu – ima oblik koji prati liniju glave, a završava s podignutim krajevima.

Što je bell bottom bob?

Tokom protekle godine vidjeli smo mnoge varijacije bob frizure: bottleneck bob, baroque bob i Italian bob samo su neke od njih. No, ako je suditi prema Instagramu, bell bottom bob će zavladati.

To je bob s minimalnim slojevima i krajevima koji su podignuti, ili s savršenom preciznošću ili s nešto opuštenijom teksturom. Najbolji način da vizualno opišemo ovu frizuru je razmišljati o cool sedamdesetim zvonastim pantalonama. Ili, naravno, druga definicija je silueta zvona.

Iako je frizura bell bottom neosporno chic, njezini podignuti krajevi daju joj opušteni stil. Već je viđena na mnogim slavnim osobama i influencerima, uključujući Gigi Hadid, Bridget Brown, Inannu i Anok Yai.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Kako stilizirati bell bottom bob frizuru?

Za sve koji već nose frizuru iznad ramena, stiliziranje vašeg boba u bell bottom varijantu svodi se na to kako ćete stilizirati kosu nakon pranja. Počnite s vlažnom kosom, nanesite pjenu od korijena do vrhova, pročešljajte i zatim sušite fenom s volumenom. Pri odabiru proizvoda, trebate uložiti u čvrstu pjenu, jer je potrebno rastezati pramenove u novi oblik. Također predlažemo da odaberete proizvod s zaštitom od topline kako biste sačuvali kosu od oštećenja.

Sljedeće, želite početi oblikovati dok i dalje koristite toplinu fena za kosu. Kada oblikujete krajeve, okrenite četku suprotno, tako da se kosa omota oko četke i diže prema gore, a ne prema dolje – to je ključno za stvaranje zvona. Da biste postigli ovo, trebat će vam srednje okrugla četka s puno dlačica, jer trebate stvoriti krivulju sve do krajeva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @hannaheinbinder

Ako nemate puno vremena ili vam ruke postaju umorne od previše manevrisanja s fenom za kosu, imamo trik za vas. Izaberite peglu za kosu i ispravite kosu od korijena prema dolje i podignite krajeve. Ovaj način je jednostavan i imat će veću postojanost.

Za koje tipove kose je pogodan bell bottom bob?

Imate gustu kosu? Tada ste idealan kandidat za bell bottom bob. Debljina kose, posebno u zadnjem dijelu, ističe ‘dramu’ tog nevjerojatnog podizanja zvona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bridget brown (@briidgetbrown)

Osobe s tankom kosom također mogu nositi bell bottom bob, ali trebat će ulagati dodatni napor u stiliziranje kako bi dobili punoću i efekt podizanja. Što se tiče teksture kose, stil je pogodan za većinu. Međutim, osobe s kovrdžavom ili valovitom kosom će morati fenirati pramenove kose kako bis stvorile siluetu zvona.

Kome najbolje pristaje bell bottom bob?

Bel bottom bob je prilično fleksibilan, pod uvjetom da vaš frizer prilagodi frizuru vašem obliku lica. Konsultacija prije šišanja pomoći će vam da pronađete stil koji volite, a što je najvažnije, možete ga lako održavati kod kuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROCK (@anokyai)

ljepotaizdravlje.ba

Instagram