Pronašli smo dva trika pomoću kojih ćete sakriti izrastak do sljedećeg farbanja

by | 28 Septembra, 2022

Problem s kojim se suočava svaka žena koja farba svoju kosu jeste izrastak.

On se javlja otprilike dvije sedmice nakon farbanja kose, a kako bi ipak bilo previše štetno za kosu, a i kućni budžet, opet se farbati. Šta možete da uradite da se izrastak ne vidi?

Postoje dva trika, u zavisnosti od toga da li je kosa svjetlija ili tamnija, koji pomažu da izrastak ne dođe toliko do izražaja, odnosno – zakamufliraju ga.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nicole (@shearelegance_bynicole)

Svjetliji izrastak

Ako vam je kosa ofarbana u nijansu tamniju od prirodne, tad pomaže sjena za oči što sličnija prirodnoj boji kose. Nanesite je širom četkicom na izrastak i privremeno se neće toliko vidjeti.

Pročitajte i… Znamo kako da uvijete kosu bez pegle, figara, fena i bez oštećenja!

Tamniji izrastak

Ukoliko ste ofarbali kosu u nijansu svjetliju od prirodne, tad posegnite za šamponom za suho pranje ili dječjim puderom. Jedno ili drugo posipajte po izrastku i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom, na primjer, onom za rumenilo. Na kraju napravite frizuru kako ste planirali.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hair Colorist (@suzyhairstylist)

Savjet+

Preliv za kosu je dobar izbor sa sakrivanje izrastka između farbanja, a osim toga će osvježiti i postojeću boju. Inače, ako želite da boja na kosi traje duže, izbjegavajte pranje kose u vrućoj vodi, jer što je hladnija, bolja je dugovječnost boje. Nekoliko dana prije farbanja, kosu ne perite jer prirodna ulja unutar vlasi pomaže da se boja bolje primi. Također, suzdržite se od pranja kose nekoliko dana nakon farbanja.

ljepotaizdravlje.ba

carles / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.