Pronašli smo genijalan trik za savršeno nanošenje korektora

by | 7 Oktobra, 2023

Kada je u pitanju korektor za podočnjake, vjerovatno su vas mnogi proizvodi i tehnike razočarali. Ali novi trend može dovesti do besprijekornih rezultata

Ova tehnika koja je eksplodirala na TikToku u stvari kombinuje dva koraka – nanošenje korektora i pudera u prahu. Svi je obožavaju zbog toga što ne naglašava borice i fine linije oko očiju, već ih dobro prekriva. Otkrivamo vam sve o tome!

Sama tehnika nanošenja je vrlo jednostavna. Nanesite korektor ispod očiju i sačekajte kratko prije nego što ga izblendate. Zatim uzmite malo pudera u prahu četkicom i izblendajte sve zajedno sa korektorom. Na ovaj način možete postići „besprijekoran“ izgled jer će pokrivenost biti bolja, a korektor vam se neće uvlačiti u borice.

@vincent.ford Here's my best concealer tips #concealer #undereyecircles #makeup #fyp ♬ original sound – Vincent Ford

Može li nešto tako jednostavno zaista napraviti tako veliku razliku? Izgleda da može! U suštini, vi zgušnjavate konzistenciju proizvoda zbog čega on postaje dugotrajniji na licu. Povećava se moć pokrivenosti i sprečava se da proizvod lako spadne sa kože. Umjesto toga, stoji u mjestu satima i ne naglašava fine linije ispod očiju.

Kako postići najbolji efekat?

Za efekat bez greške koristite puder u prahu koji nije u potpunosti mat, već ima prirodnu ili blistavu završnicu. Vjerovatno ćete nekoliko puta morati eksperimentisati sa količinom korektora i pudera u prahu.

Kako se brzo i jednostavno riješiti dosadnih podočnjaka?

Umjesto korektora sa visokom pokrivnom moći koji može biti pregust, sada je pravo vrijeme da iskoristite korektor koji ste ostavljali po strani jer ne prekriva tako dobro. Kremastija i laganija formula će biti lakša za blendanje i biti teška na licu.

Kada usavršite ovu tehniku, vjerovatno ćete se zapitati zašto je niste otkrili ranije.

 

ljepotaizdravlje.ba

DGLimages / iStock / Getty Images Plus