Rižina voda je beauty trik za kožu koji vole poznate dame, a evo zašto je posebna i kako je napraviti

by | 10 Januara, 2024

Azijska kozmetika, sa svojim drevnim korjenima i savremenim inovacijama, postaje sve popularnija kao holistički pristup očuvanju ljepote

Rižina voda je otprilike ono što zvuči: tečnost napravljena namakanjem riže, a zatim procjeđivanjem da se odvoji poboljšana voda. U njezi kože obično djeluje kao tonik ili pomaže u smirivanju kože. Njene inherentne sposobnosti visokog sadržaja škroba, vitamina i antioksidansa mogu se koristiti za liječenje kože posvjetljivanjem ili posvjetljivanjem tamnih mrlja i neujednačenog tona kože, toniziranjem i učvršćivanjem, te smirivanjem upale i izbijanja kože.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli V I V I A N (@vivabenard)

Zato smo mi odlučili da istražimo više o njoj. Iako tradicionalno korištena u ishrani, ova tečnost postala je tajni sastojak za očuvanje mladalačkog izgleda. A mi smo pronašli recept za tonik od fermentisane rižine vode.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sasha Mei (@sasha.mei)

Tonik od fermentisane rižine vode

Tonik se priprema tako što se rižina voda ostavi da fermentira dok ne postane blago kisela. Ovaj proces povećava njene prednosti. Prvo, stavite jednu šolju riže u posudu i prelijte ga vodom. Rižu miješajte dvije do tri minute. Nakon toga, zdjelu prekrijte aluminijumskom folijom i na njoj napravite nekoliko rupica. Ostavite zdjelu van frižidera. Potrebno je da odstoji dva do tri dana kako bi se voda fermentisala. Kada je prošlo dovoljno vremena, rižu iz posude procijedite, a ostalu vodu sipajte u određenu staklenu posudu. Odmah je stavite u frižider. Kada se dovoljno ohladi, spremna je za korištenje.

@organicbeautylover Replying to @☆𝒟🎧🌷☆ easy Rice Starch Tutorial #glassskin #kbeautysecrets #ricewatertreatment #ricewaterforskin #ricewatertutorial #ricewater ##kbeauty #koreaskincare #skintutorial #glasskin #glassskinroutine ♬ new jeans – DNSTY

11 načina kako se efikasno riješiti tamnih krugova ispod očiju

 

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram/TikTok