Savršena gornja usna: Evo kako ćete najjednostavnije naglasiti kupidov luk

by | 11 Novembra, 2022

Kupidov luk igra veoma važnu ulogu kada je u pitanju cjelokupan izgled

Međutim, često se dešava da djevojke ne znaju kako ga pravilno naglasiti ili to rade na potpuno pogrešan način. Stoga, pratite ove korake za savršeno naglašenu gornju usnu.

Trik #1

Istaknite ga: Koristite korektor

Bez obzira na definiciju vaše gornje usne, šminkeri se slažu: malo korektora može mnogo uraditi. Da biste zaista učinili da vaš kupidov luk „iskače“, trebalo bi da koristite korektor za nijansu svjetliji od vaše kože. Nanesite ga na četkicu sa uglom i izvucite liniju tik iznad linije usana, prateći vaš prirodni oblik luka. Na ovaj način ističete, izoštravate i naglašavate prirodni oblik usana.

Promijenite ga: Razmažite podlogu

Kao što korektor može istaći kupidov luk, tako ga podloga može umanjiti ili prikriti ako niste zadovoljni izgledom svog kupidovog luka. Dobro hidrirajte usne i onda spužvicom nanesite podlogu na površinu usana. Nakon što nanesete podlogu i dozvolite joj da se slegne, koristite kremastu olovku za usne da biste ponovno kreirali željenu liniju usana i kupidov luk.

Trik #2

Istaknite ga: Olovka za usne

Ako vam se sviđa oblik vašeg kupidovog luka, ali želite da ga poboljšate, rješenje je olovka za usne. Da bi usne izgledale punije, pređite tik iznad luka olovkom za usne koja je za nijansu tamnija od boje izabranog karmina. Koristite zaobljene oblike, a nakon izvlačenja linije izblendajte boju ka unutrašnjosti usne.

Bijela olovka za oči: 5 načina da je uvrstite u svoju rutinu

Ublažite ga: Zamagljena linija usana

Oštre linije olovke za usne i precizno nanošenje ruževa čine usne definiranijim. S druge strane, ako želite da preoblikujete kupidov luk, trebalo bi da zamaglite ivice usana. Na taj način omekšavate oštre vrhove i dajete im kružniji i mekši oblik. Za ovaj potez koristite meki mat karmin.

Trik #3

Istaknite ga: Koristite hightlighter

Nekada je hightlighter bio rezerviran za obraze. Danas se pojavljuje iznad obrva, na nosu i – pogađate – kupidovom luku. Izaberite hightlighter koji izgleda kao blistavija varijanta vaše kože (važno je da bude isti podton) i njime lagano uokvirite kupidov luk.

Ublažite ga: Nanesite olovku za usne iznad luka

Ako žudite za mekšim lukom od vašeg prirodnog, nanesite olovku za usne iznad gornje usne. Prije toga zamaglite luk korektorom. Sada možete da nacrtate mekše linije luka.

ljepotaizdravlje.ba

Deagreez / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.