Trend koji pristaje svima: Maskara s kojom biste mogli zaboraviti na klasičnu crnu

by | 1 Aprila, 2024

Možemo se složiti da većina koristi crnu maskaru i da mnogi ne znaju da ona ne mora da bude samo crna

Ideja o korištenju smeđe maskare obično je rezervisana za minimalistički izgled šminke i rijetko se smatra opcijom. Dok su jedni mislili da plave oči i svijetle trepavice znače da će im tamnije crne maskare biti neophodne da “ožive” lice, drugi su mislili da su svjetlije smeđe maskare rezervisane za one sa svjetlijom kožom i svjetlijom kosom.

Prednosti smeđe maskare

Crna maskara savršen je odabir ako želite stvoriti upečatljiv izgled s naglašenijom šminkom na očima. Međutim, ako težite postići nešto suptilniji i prirodniji look, nije uvijek najbolji izbor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Too Faced UK & Ireland (@toofacedlovestheuk)

Kad želite stvoriti tzv. nude izgled “bez šminke”, smeđa maskara će vam olakšati posao u samo jednom potezu. Uz nju ćete postići mekši i prirodniji izgled, što je nemoguće crnom maskarom, posebno ako ste plavuša. Ujedno, korištenjem smeđe maskare, koja ne privlači toliko pogled na oči, u središte pozornosti dolazi ostatak vaše šminke, recimo fantastičan crveni ruž ili kremasto rumenilo, koji će vam dati svježinu.

Ko treba nositi smeđu maskaru?

Odgovor može zapravo da zavisi od vaše boje očiju. Pošto smeđa maskara ima sposobnost da vaše trepavice izgledaju prirodnije, može učiniti da se određene boje očiju zaista njome i istaknu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Taylor (@taylorruhe)

Iako su smeđe oči najčešća boja očiju na svijetu, uparivanje sa smeđom maskarom može stvoriti monohromatski izgled koji omogućava vašoj boji očiju da se posebno istaknu. Pošto će maskara biti suptilna  omogućava  vašim očima da zapravo budu upečatljivije. Smeđa maskara, možda izgleda kao jednostavna i suptilna promjena, ali može otvoriti potpuno novi svijet opcija za šminkanje. Također, nikad ne znate kako će izgledati na vama i vašim očima dok ne probate.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Charlotte Tilbury, MBE (@charlottetilbury)

I usne trebaju zaštitu od sunca, a štitimo ih uz ove balzame sa SPF-om koji ih neće (dodatno) isušiti

ljepotaizdravlje.ba

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.