Priča o brandu: „Weleda“ holistička prirodna kozmetika + darivanje

by | 31 Marta, 2022
weleda prirodna kozmetika

„U harmoniji sa čovjekom i prirodom“’, slogan je iza kojeg stoji iskustvo i tradicija duga preko 100 godina, za potpuno prirodnu kozmetiku nazvanu Weleda.

Weleda je Njemačka prirodna kozmetika koja se pri izradi svojih proizvoda oslanja na moć biljaka iz organskog i biodinamičkog uzgoja. Kombinacija ekstakata bilja, finih biljnih ulja i mirisnih komponenti, čini Weleda proizvode privlačnim, ali i izuzetno djelotvornim.

Pridruži se Weledinoj misiji

Sve je počelo 1921. godine kao farmaceutska laboratorija, sa sopstvenim vrtom ljekovitog bilja, a danas je Weleda vodeći svjetski proizvođač holističke prirodne kozmetike, kao i lijekova za antropozofsku terapiju.
Sve do današnjeg dana Weleda je ostala dosljedna duhovnim principima svojih osnivača (Rudolf Steiner i Ita Wegman) i njihov snažan uticaj prožima rad čitave kompanije. Weleda već više od jednog vijeka uzgaja i nabavlja biljke koje se koriste za proizvodnju naših kultnih proizvoda na način koji je prihvatljiv za tlo.

Koristeći prirodne metode, održavamo tlo zdravim i bioraznolikim. Zdravo tlo omogućava biljkama bogatim nutrijentima da napreduju – poput nevena i kamilice koje se nalaze u našoj čuvenoj Skin food kremi.

Širok asortiman proizvoda za njegu lica i tijela

Skin food krema, SUPERFOOD za kožu od glave do pete, prava je hrana za „gladnu“ i umornu kožu kojoj će pružiti osjećaj prijatnosti i mekoće.

Weleda SKIN FOOD krema

S razlogom je višenamjenska, štiti kožu cijelog tijela, koristi se kao maska za umornu kožu jer naglašava blistavost tena, spas je za ispucale i grube dijelove tijela poput laktova i stopala, njeguje ispucale usne i zanoktice, tretira ispucale vrhove kose, te ublažava iritacije kože. Skin food je naša najbolja tajna za ljepotu, koju dijelimo sa korisnicima od 1926. godine.

Weleda ima širok asortiman proizvoda podijeljen u nekoliko linija; proizvodi namjenjeni kompletnoj njezi tijela i lica, proizvodi za njegu trudnica i dojilja kao i vrhunski proizvodi za djecu i bebe. Upravo u ovoj kategoriji beba i djece nalazi se i naš najprodavaniji proizvod, krema koju preporučuju babice širom svijeta, Weleda krema za pelensko područje.

Weleda PELENSKO PODRUCJE

Misija „Save Earth’s Skin“

Ove godine Weleda ulazi u misiju „Save Earth’s Skin“. Kao brand održive ljepote, Weleda je u partnerstvu s dobrotvornom organizacijom za regeneraciju tla, DIRT-om i Sustainable Soil Alliance (SSA), kako bi se uhvatili u koštac s krizom s kojom se tlo suočava. Weleda će izdvojiti dodatnih 400.000 eura za projekte usmjerene na tlo širom svijeta.

Zdravlje tla je Weledin prioritet poslovanja, dok je misija:

• Postati prva kompanija za prirodnu kozmetiku, članica UEBT-a, uz Weledinu aktivnu posvećenost etičkom izvoru sirovina i biodiverzitetu.
• Osigurati 50 projekata nabavke pogodnih za tlo širom svijeta, koji daju prioritet regenerativnoj poljoprivredi uz mogućnost povećanja na 60.
• Weledina nova strategija nabavke podržava organski uzgoj sjemena, a novi standard upravljanja poljoprivredom ima za cilj povećati biodinamičke sastojke sa 20% na 40%.
• Novim akcionim planom za biodiverzitet i strategijom sjemena Weleda će postaviti nove standarde za raznolikost u uzgoju ljekovitog bilja.
• Tokom 2022. Weleda će uložiti dodatnih 1% prodaje za zaštitu klime, biodiverzitet i očuvanje tla.

Zajedno možemo pomoći zemlji da se regeneriše i napravi razliku odabirom prirodnih, prijateljskih proizvoda.

Više info na: www.weleda.ba/save-earths-skin
Dostupno u DM-u, bolje opremljenim apotekama ili putem WEB Shopa.
Pridružite se Weledi na:
Facebooku: weleda.ba / Instagramu: @weleda_bh

GIVEAWAY!

Weleda će dvije čitateljice obradovati Skin food kremom!

Više informacija o darivanju potražite na našem Instagram profilu.

ljepotaizdravlje.ba

PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.