Svi ti fascinantni trenuci koji čine našu svakodnevicu…

by | 24 Februara, 2011

Premda kategorizacije i uopštavanja nisu baš poželjni u stvarnom životu, pokazalo se ipak da svaka od nas treba da prođe kroz različita iskustva da bi umjela da izabere muškarca koji je po njenoj mjeri.

5 muškaraca bez kojih ne možemo dok ne upoznamo pravog (a možda čak ni tada):

1. Vaš frizer  Kad se radi o frizeru, stvari postaju veoma ozbiljne! Svaka žena treba da drži do svoje kose jer je naša frizura odraz ličnosti, stila, načina života, ženstvenosti, poruke koju šaljemo okolini… Frizere treba mijenjati samo dok ne nađete “pravog”! A taj pravi zaista mora da vas poznaje veoma dobro! Pitate se – kako?! Pa, u tome i jeste začkoljica! Poželjno je da imate vrhunskog frizera koji nije uobražen, tj. koji ne misli da je najpametniji na svijetu i da baš on zna, bolje od vas, šta vam stoji i kako ćete se osjećati bolje… Naravno, to ne podrazumijeva stručne savjete, ali samo ako ih tražite! Savjet + Ako vas frizer nagovara na radikalne promjene, a vi to ne želite, idite dalje! Tražite onog koji će vas saslušati, pitati čime se bavite, šta volite, koliko vremena odvajate za njegu kose, itd. Moj frizer je i moj blizak prijatelj i ništa ne moram da mu objašnjavam. Dobro zna da se ja nikada, ali nikada, neću ošišati nakratko ili asimetrično, niti radikalno promijeniti boju kose.

2. Gay prijatelj  Gay populacija je fantastična i šta god ko mislio o njima, treba im odati veliko priznanje i počast za posvećenost, kreativnost i inventivnost! Svi smo gledali Will & Grace i Seks i grad, zar ne? Kao prvo, a što je nama ženama veoma bitno, jer smo sve baš “ženski” sujetne, oni će primijetiti sve, ama baš sve što straight muškarac nikada ne bi registrovao na vama, koliko god vas volio! To u svakodnevnom životu znači – mikroskopski celulit i sto grama salca. I vi se nećete naljutiti. Biće vaš najbolji savjetnik za styling i iz dubine duše iskreno će odmahnuti glavom i reći: “Mmm, ovo nikako! Izvuci one tvoje narandžaste sexy sandalice, to ti je baš strava…” A dragi, ako mu se obratite za savjet, kaže i ne gledajući vas (ne smije da propusti ni sekundu utakmice zona lige): ”Ma naravno, super si!” (To neme veze sa ljubavlju!) Savjet + Pazite, gay tipovi nisu zaštitnici, iako ne izbijaju iz teretana. Pa prema tome, budite spremne da se umjesto/za njega potučete ako zatreba.

3. Savršen, ali nedostupan  Oni su najopasniji po nas – um, srce, stomak i koljena, sve vam treperi zbog Njega, godinama, decenijama… Sa njim je sve fenomenalno, i ljubav i seks (iz kreveta ne izlazite danima, osim da jedete), strast, isti mentalni sklop i sistem vrijednosti, sličan ili najčešće isti “background” – jednostavno, muškarac bez greške. Onda dođe trenutak kad vam kaže da ste vi žena njegovog života, ali eto… prije šest mjeseci je zaprosio djevojku sa kojom se zabavlja devet godina ili se pak pomirio sa ženom koju je samo uzgred pomenuo kao ”bivšu”. Voljeće vas cijeli život, ali žrtvovaće se, jer drži do morala i do svoje riječi… a onda vi ostanete bez riječi. On je sa drugom, a vi godinama slušate kako je strašno nesretan i kad god vas uhvati patetika, samoća i životno bilansiranje, pomislite – šta bi bilo da je bilo… Savjet + On će vam se, naravno, tako nesretan, javljati povremeno, možda ćete biti zajedno, ali poslije nekog vremena oboje ćete znati da ni ovaj put nećete otići dalje. Što prije shvatite da je život samo jedan i da treba rizikovati za prave stvari. Ipak, dobro je za nas da i jedan takav postoji.

4. Momak za seks  Muško koje biramo na osnovu tzv. “hemije”, ili kako naučnici vole da kažu, na osnovu “arhetipa” (šta god to značilo!), definitivno nikada nije muškarac sa kojim bismo živjele, udale se za njega, ili, ne daj bože, rađale djecu! To je samo (ne, ne ”samo” – to je itekako značajno) muškarac koji vas potpuno suludo privlači i to isključivo fizički, a nikako mentalno! E, sad, mi žene često znamo da “pobrkamo lončiće” u svojoj glavi, pa ubijedimo same sebe da je upravo on “taj pravi”. Greška – i to, moglo bi se reći, katastrofalna! Savjet + Izaberite onog koji nije iz vašeg okruženja, socijalnog sloja, koji ima mnogo niže obrazovanje od vas, neotesanog, tzv. “grebatora”… i onda odmah zamislite sljedeće realne, svakodnevne situacije – da li biste izašli sa njim na večeru, da li biste ga pozvali na svoj rođendan ili na svadbeno veselje nekog od članova vaše porodice, ili na rođendan kod svojih prijatelja, da li biste prošetali sa njim ulicom, otišli u shopping, kino, pozorište… Nije da vas je baš briga šta će ljudi iz vašeg okruženja misliti o vama, ali ipak…

5. Lud za vama 
Ovdje se stvari zakuhavaju ako ste iole dobra, poštena i moralna osoba. On vam je kolega sa faksa ili sa posla, ili komšija. Uvijek je tu da vam priskoči u pomoć kad vam se pokvari automobil, kad treba popraviti nešto u kući i stalno vam se usput “upucava”, iako mu otvoreno dajete na znanje da od vaše eventualne veze neće biti apsolutno ništa čak ni u sljedećem karmičkom životu. Tu i tamo mu čak diskretno nagovještavate neke vaše “kombinacije” i simpatije (jer ste fini i lijepo vaspitani), ali on gura svoje, čak se zbližio sa vašim kućnim ljubimcem ili djecom (ako ih imate). I šta sad da radite? Savjet + Ako ste na sve načine pokušali da mu lijepo objasnite da nije poželjan u vašoj okolini, a on i dalje ne odustaje, budite praktični – ostavite ga sa strane i ne prekidajte kontakt sa njim. Kad je žena sama, ipak je važno da postoji neko ko će joj promijeniti osigurač ili otpušiti sudoperu. Uostalom, on je do sada već sigurno shvatio vaše poruke, samo se pravi blesav – pa zašto to ne biste činili i vi?

Info plus: Istraživanja pokazuju da muškarci od muško-ženskih prijateljstava imaju više koristi zato što su žene bolji slušaoci, dok su ženama takvi odnosi s muškarcima mnogo zabavniji i ležerniji.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.