Ovaj problem u krevetu često pogađa muškarce…

by | 1 Maja, 2021

Isplanirali ste romantično veče, “uskočili” zajedno u krevet, počeli da se mazite i – presjekla vas je glavobolja! Ljekari kažu da ova pojava uopšte nije neuobičajena, i da više pogađa jedan pol.

Tenzija i pritisak u mišićima glave i vrata tokom vođenja ljubavi mogu dovesti do jake glavobolje, koja traje od nekoliko minuta, do punog sata.

Ranija istraživanja pokazala su da ove glavobolje pogađaju oko jednog procenta stanovništva, ali nove studije navode da je taj procenat vjerovatno viši. Tri do četiri puta su češće kod muškaraca, mada britanski naučnici upozoravaju da je moguće da je broj mnogo veći jer ga mnoštvo muškaraca ni ne prijavi na ljekarskom pregledu.

Glavobolje poslije vođenja ljubavi, dakle, nisu rijetke a nisu ni opasne. Ako planirate da imate odnose, a znate da ste im skloni, možete uzeti blagi analgetik prije “akcije”.

Ako su ove glavobolje veoma učestale i jake, ipak se posavjetujte sa ljekarom, naročito ako je prate drugi simptomi kao što su problem s vidom, mučnina ili slični znaci za uzbunu.

mondo.rs

cottonbro via Pexels

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.