Velikih pet: Pravila za masažu erogenih zona

nov 28, 2020 Seks savjeti

Želite li svome partneru nesebično i s ljubavlju pružiti zadovoljstvo, priuštite mu senzualnu masažu kojom ćete otkriti nova osjetljiva područja i pripremiti se za vođenje ljubavi.

Iako za masažu treba izdvojiti malo više vremena, kako bi se u njoj u potpunosti uživalo, svaka sekunda prepuštanja biće vrijedna.

#1 Neka soba bude topla i ugodna…

…uz prigušeno osvjetljenje, nježnu muziku i mirisne svijeće stvorite umirujuću atmosferu. Neka vaš partner legne na veliki ručnik na krevetu ili podu s tepihom.

Za masažu uvijek koristite ulje dobre kakvoće (biljno ulje) kao što je na primjer bademovo. Kapnite ulje na jedan dlan, protrljajte ruke, a potom širokim zahvatima nježno i postupno mažite svaki dio partnerovog tijela.

#2 Iako je primamljivo imati golo, podatno tijelo pod prstima, barem na početku izbjegavajte seksualno najosjetljivija područja.

Cilj je opušteno postizati uzbuđenje, nadražujući erogene zone samo kad strast vašega partnera počne rasti. Počnite s ramenima i leđima, potom prijeđite na stražnjicu i stražnji dio nogu. Nakon toga, neka se vaš parner okrene pa mu masirajte ruke, prsa, stomak i prednji dio nogu.

#3 Masažu počnite blagim dodirom

Ruke prilagođavajte obliku partnerovog tijela i polako pojačavajte pritisak. Prije nego pređete na slijedeći dio tijela, ublažite pritisak. Neka vas parner vodi kroz masažu i govori vam šta želi. Jačinu pritiska mijenjajte prema njegovom zahtjevu.

#4 Čak i kada dodajete ulje, držite jednu ruku na partneru

Ulje jednostavno izlijte preko ruke koja je u dodiru s partnerom, a drugom ga rukom utrljajte u njegovo ili njeno tijelo. Mesnata područja stišćite ili mijesite, posebno ondje gdje osjećate napetost, na primjer napete mišiće. No ne budite pregrubi jer je svrha masaže opuštanje i uzbuđivanje.

#5 Da biste masaži dodali čar, stavite ulje za masiranje u malu posudu i dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja za aromaterapiju

Ta su ulja visoke koncentracije i ne valja ih koristiti sama ni primjenjivati na najosjetljivijim dijelovima tijela. Ulja od lavande i geranijuma imaju umirujući efekat, mažuran opušta umorne mišiće, a ulje od sandalovine opušta i ima svojstva afrodizijaka.

zadovoljna.dnevnik.hr

g-stockstudio / Guliver via Getty

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.