Žene odgovaraju: Seks i predigra trebalo bi da traju…

jan 10, 2021 Seks savjeti
fizkes / Getty via Guliver

Istraživanja su dokazala da je prosječno trajanje seksa između pet i osam minuta, ali je li to dovoljno da bi žena u seksu maksimalno uživala?

Saznajte u nastavku…

Nekoliko studija ustanovilo je da kod većine parova seks traje između pet i osam minuta, ne uključujući predigru koja je važna za potpuni seksualni užitak.

S obzirom na današnji užurbani ritam života ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima s partnerom svodi na nekoliko kratkih minuta, ali idući podatak parove bi trebao motivisati da razmjenjivanje nježnosti i seksualne odnose s voljenom osobom ne svode samo na mehaničku radnju i brzinsku akciju.

Naime, da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da sami seksualni čin traje duže.

Istraživanje časopisa “Journal of Sex Research” otkrilo je da žene prvo žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta i zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije. To bi značilo da ukupno seks s predigrom mora trajati barem 25 do 30 minuta.

“Uvijek potičem parove da uživaju u što dužoj predigri prije samog čina seksa. Što više predigre, to će nivo uzbuđenja biti veći te ćete lakše postići orgazam”, savjetuje Ian Kerner, seksualni i bračni terapeut.

zadovoljna.dnevnik.hr

fizkes / Getty via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.