Carrie je proslavila još jedan komad nakita

by | 13 Januara, 2022
Carrie / Sarah Jessica Parker

Manje-više sve što je Carrie nosila u seriji “Seks i grad” postalo je ultimativni trend, a sada je proslavila još jedan komad nakita!

Da li ste pogledali nastavak serijala? “And Just Like That” donosi priču o Carrie, Mirandi i Charlotte u novim avanturama u gradu koji nikada ne spava. Seriju su proslavili kultni outfiti – od suknje od tila do Manolo Blahnik cipela, a popularnost koju je stekla “Carrie” ogrlica je nevjerovatna!

Carrie je proslavila još jedan komad nakita

Navodno je stilistkinja serije, legendarna Patricia Field, primijetila ovak komad nakita na djeci koja su posjećivala njenu radnju u centru New Yorka. Oni su nosili oglice s imenima i Patricia je pomislila da je baš taj komad prilagođen liku Carrie! Ogrlia je koštala manje od 100 dolara, a sve kasnije je postalo modna istorija. “Carrie” ogrlica je stvorena!

U najnovijem “Seks i grad” nastavku ogrlica je takođe “it” komad, ali nije više tako skromna kao “prva verzija” ovog nakita. Carrie sada nosi drugačiju, svjetlucavu oglicu… i čini se – mnogo skuplju!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARLO LAZ (@marlolazjewelry)

Riječ je o Mario Paz Pavé ogrlici s privjeskom u obliku srca, koja se pojavljuje i u traileru “And Just Like That” i u prvoj epizodi. Ručno izliven, od 14-karatnog zlata, privjesak u obliku srca okružen dijamantima visi na chain lancu.

Ogrlica inspirisana ljubavlju

Ovaj model ogrlice prodaje se od 2017. godine, a dizajnirala ga je Jesse Marlo Lazowski, osnivačica pomenutog brenda. Ogrlica je dio Agape kolekcije, za koju je insporaciju pronašla u grčkoj mitologiji – o sedam vrsta mitološke ljubvi: od – od Philautie, što znači ljubav prema sebi do Pragme, odnosno posvećene ljubavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARLO LAZ (@marlolazjewelry)

“Ogrlica označava sve ove ljubavi, ali što je najvažnije, ljubav prema samom sebi. To me tjera da pomislim na jednu od mojih omiljenih rečenica Carrie Bradshaw: ‘Najuzbudljiviji, najizazovniji i najznačajniji odnos od svih je onaj koji imate sa sobom. A ako nađete nekoga ko će vas voljeti na isti način pa, to je fantastično'”, rekla je Jesse.

ljepotaizdravlje.ba

Dimitrios Kambouris / Staff via Getty Images Entertainment