Zasijajte ljepotom

by | 24 Februara, 2011

Neinvazivne metode i tretmani uljepšavanja apsolutni su hit u modernom svijetu, a Anti-aging centar Posh Beauty Club novitete u reoblikovanju lica i tijela donosi i kod nas.

Želja za očuvanjem dobrog fizičkog izgleda i usporavanjem procesa starenja dovela je do razvijanja mnogobrojnih tretmana među kojima su najpopularnije nehirurške metode podmlađivanja. Najnovija metoda, koja je izuzetno popularna u Hollywoodu, je radiotalasni lifting lica i tijela koji nazivaju i “Izvor mladosti” jer daje fantastične rezultate. Osim ovoga, hit u svijetu su i kavitacija, mezoterapija, dubinska oscilacija, presoterapija i brojne druge metode. Novootvoreni i prvi antiage centar u Banjaluci Posh Beauty Club, nudi sve ove ali i mnoge druge tretmane različitih antiage programa i reoblikovanja tijela za žene i muškarce kako bi omogućio svojim klijentima da zasijaju u svom najboljem svjetlu.

Izvor mladosti
Radiotalasni lifting ili popularno nazvan “Izvor mladosti” svojim djelovanjem podstiče sintezu kolagena i elastina koji su odgovorni za tonus kože, njenu hidriranost i naboranost. Lice, vrat i dekolte su područja koja najprije ukažu na nedostatke koji dolaze sa godinama, a ovim tretmanom njihovo stanje se drastično popravlja. Koža je vidno zategnutija, bez obzira na starosnu dob i pol, a rezultat je vidljivo podmlađivanje. Tretman je u potpunosti prijatan i bezbolan, a rezultat je vidljiv odmah, a vremenom se i povećava. Radiotalasni lifting se vrlo uspješno koristi i za poboljšanje mišićnog tonusa, uklanjanje celulita i masnih naslaga, relaksaciju kože i uklanjanje crvenih strija.

Idealna kombinacija
Kavitacija je ultrazvučna lipoliza i neinvazivna, nehirurška zamjena za liposukciju. Ovom metodom trajno se eliminišu masne naslage sa stomaka, bokova, bedara, ruku, nadlaktica i ostalih ciljanih područja. Zasniva se na ultrazvučnoj terapiji koja talasima frekvencije 27-78 kHz utiče isključivo na masne ćelije i celulit. Ova frekvencija daje uspješnu i odmah vidljivu nehiruršku liposukciju, a namijenjena je većim masnim naslagama. Frekvencija od 38 kHz se koristi sljedeća, manje je prodorna, a namijenjena je za manje naslage i medicinski osjetljiva područja tijela. Masne naslage koje se izgube metodom kavitacije ne vraćaju se ponovo jer se ne regenerišu, a svakim novim tretmanom tijelo se više i ljepše oblikuje. Žene ga vole jer su rezultati vidljivi brzo i ugodan je, a muškarci jer su dramatično brzo vidljiva smanjenja stomačnog masnog omotača. Najbolji i najvidljiviji rezultati se dobijaju sinergijskom kombinacijom najdjelotvornijih tretmana. U Posh Beauty Clubu se nakon kavitacije primjenjuju najsavremeniji svjetski tretmani: radiotalasni lifting, mezoterapija lica i tijela bez igala, dubinska oscilacija kojom se podmlađuje i presoterapija, tj. limfna drenaža.

Priprema za zimu
Hladnoća, vjetar, suhe zagrijane prostorije loše utiču na kožu pa joj je potrebna dodatna njega. U Posh Beauty Clubu imaju Skeyndor, poseban program tretmana upravo za ovaj period. Preparati profesionalnih kuća Biologique Recherche Paris i Laboratories PAB, uz mezoterapiju noneedle (bez igle) Skeyndor omogućavaju da se apsorpcija primijenjenih aktivnih supstanci hijalurona, kolagena, vitamina i ostalih biostimulansa poveća do 90% na dubinu od 1 cm, a 65% na dubinu do 6 cm. U zavisnosti od problematike i želja najbolji rezultati postižu se kombinovanjem komplementarnih tehnika, a sa svakim koža se regeneriše i postaje zdrava, elastična i meka.

Med i mlijeko
Kako bi se devitaliziranoj koži vratio sjaj preporuka je masaža sa medom i mlijekom koja tonizira, regeneriše i zaglađuje kožu. Ovakva masaža vrlo je ugodan način vraćanja elastičnosti i svježine i pogodna je za sve tipove kože. Osim ove u ponudi su i masaža školjkama, kristalima, aromaterapija, refleksologija stopala i razne druge. PB Club nudi spa i welness tretmane, detoksikaciju i hidrataciju, depilaciju šećernom pastom, indijsku metodu čupanja obrva i mnoge druge usluge u cilju postizanja najboljih zdravstvenih i estetskih rezultata.

Kombinacijom kavitacije i kompatibilnih metoda postižu se najbolji rezultati u preoblikovanju lica i tijela i cjelokupnom izgledu.

Info plus: Anti-aging centar Posh Beauty Club nalazi se u ulici I Krajiškog korpusa 15,
Banja Luka, kontakt telefoni : 051/ 316-316 i 066/668-777

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.