Banjalučanka u Indiji proglašena za lice godine

by | 1 Februara, 2012
Prije malo manje od godinu dana Dijana Dejanović otputovala je u Indiju, gdje je za kratko vrijeme postigla nevjerovatan uspjeh.
U dalekoj Kalkuti ona je danas top model, manekenka i glumica kojoj se smiješi velika bollywoodska karijera, a nedavno ju je jedan tiražni dnevni list proglasio licem godine.  
 
U potrazi za poslom, tada anonimna Dijana otputovala je iz Banjaluke u Kalkutu s namjerom da tamo provede godinu dana radeći kao hostesa u italijanskom restoranu. Međutim, splet sretnih okolnosti učinio je da ova Banjalučanka za manje od godinu dana doživi ogromnu popularnost. Slučajno poznanstvo sa fotografom Kaustavom Saikiom učinilo je da karijera ove crnokose ljepotice krene munjevito uzlaznom putanjom.
Vrlo brzo otpočela je saradnju sa nekim od najuspješnijih indijskih dizajnera, a poslije toga uslijedili su angažmani u modnim magazinima "Elle" i "Femina", te fotografisanje za kampanje i kataloge. Tiražni dnevni list "The Telegraph” prošlog mjeseca proglasio je Dejanovićevu za lice godine a uz sve to poznati filmski producent Nitish Roy ponudio joj je ulogu u filmu koji se snima u dvije verzije, na dva jezika, kao i u svom narednom filmu koji će se početi snimati u maju. Naša zvijezda više ne razmišlja o povratku kući, već grabi ka novim modnim izazovima i bollywoodskoj slavi uživajući u uspjehu i popularnosti, za koje kaže da su došli neočekivano.
 
Tekst: Dijana Šormaz
Foto: Privatna arhiva