Chanel novom kolekcijom proljeće/ljeto 2024 najavio dominaciju bijele boje

by | 5 Februara, 2024

Zvanice na reviji modne kuće Chanel odmah su dobile uvid u izvor inspiracije za novu kolekciju

Naime, u Grand Palais Éphémèreu, privremenom izložbenom prostoru otvorenom zbog renovacije muzejskog kompleksa Grand Palais, sjedili su ispod gigantskog dugmeta sa slavnim logom na kojem se isprepleću dva slova C.

Upravo je dugme motiv oko kojeg je kreativna direktorica Virginie Viard gradila svoju viziju za nove kreacije.

‘Haute couture’ kolekcija za proljeće/ljeto 2024. koju je osmislila Virginie Viard, smješta dugme, koliko uporaban, toliko i ukrasan predmet, u svijet baleta i plesa. Izraz gracioznosti, slobode i preciznosti u svakom pokretu, poručili su iz ove modne kuće.

U interpretaciji Chanela dugme je skromna modna ikona zahvaljujući kojoj su se žene riješile svih dodataka koji su ih sputavali u slobodnom kretanju, a kroz baletne tj. plesne elemente nova kolekcija slavi slobodu pokreta.

Jedan od vizualno najdominantnijih elemenata svakako su bijele hulahopke koje je na pisti nosila svaka manekenka. Tako je i bijela boja postala najdominantnija u kolekciji jer se našla u svakom predstavljenom looku.

Reviju je otvorila glumica Margaret Qualley u kompletu s prepoznatljivim sakoom od tvida tradicionalno strogog kroja, ovaj put ublaženog razigranim visokim ovratnikom od tila.

Razigranost, lepršavost, nježnost i svojevrsna lakoća najčešće se spominju u ocjenama novih Chanelovih kreacija.

ljepotaizdravlje.ba

Chanel

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.