Chanel revija na Sedmici mode u Parizu: Stopama Gabrielle Chanel

by | 15 Marta, 2024

Modna kuća Chanel je rekreirala šetalište u Deauvilleu. Inspirativno mjesto povezano sa historijom Gabrielle Chanel, Deauville služi kao pozadina za prve siluete kolekcije Ready-to-Wear jesen-zima 2024/25

Deauville je mjesto gdje je sve počelo za Kuću. 1912., stvaranje njene trgovine šešira i vrlo brzo prve odjeće sa svojim vizionarskim, radikalnim stilom. Tu je sve počelo za Gabrielle Chanel. Ova mi je priča jako prirasla srcu, objašnjava Virginie Viard.

Kolekcija Virginie Viard predstavljena je u utorak 5. marta u Grand Palais Éphémère u Parizu. Modna kuća Chanel je rekreirala šetalište u Deauvilleu dok su na velikim ekranima prikazivane romantične siluete kako šetaju od zore od sumraka. Povratak u vrijeme kada je sve bilo jednostavnije, modne ideologije dvadesetih i sedamadesetih godina nonšalantno su se križale i preplitale.

A androgini i pomalo filmski komadi svoj su izraz ženstvenosti crpili iz vizualnog identiteta jedne jedine Gabrielle Chanel. Neizostavni maskulinitet Chanel kolekcije za jesen/zimu 2024. vidljiv je u suptilnoj eleganciji naglašenih formi. U kolekciji su predstavljene i prošivene torbe koje se nose uz kape od tvida, šeširi sa širokim obodom i šalovi, sugerirajući slobodoumnu privlačnost u pokretu. U nastavku zavirite u novu Chanel kolekciju za jesen-zimu 2024/25.

 

ljepotaizdravlje.ba

Chanel

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.