Pet boja uz koje će svaki vaš outfit izgledati elegantno i skupocjeno

by | 25 Januara, 2024

Kad govorimo o eleganciji u modi, odabir pravih boja ključan je faktor. Uz ovih pet boja koje donosimo svaki outfit može izgledati elegantno i skupocjeno

Osim što naglašavaju stil, odabrane boje također mogu oplemeniti linije odjeće, poboljšati cjelokupni dojam i prilagoditi se različitim prilikama. I dok svako ima svoje osobne preferencije boja, postoje određene boje koje gotovo univerzalno donose eleganciju u modni svijet.

Crna, bijela i siva samo su neke od boja koje se često povezuju s elegancijom, ali je njihova moć u kombinaciji s drugim nijansama ključna za postizanje sofisticiranog izgleda.

Bordo

Ovo je boja koja dodaje sofisticiranu toplinu bilo kojem izgledu, a često se smatra elegantnom i prigodnom za različite prilike. Osim toga, odlična je jer se lako kombinuje s drugim bojama što je čini još više poželjnom za nošenje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Julia Ermolaeva – aesthetic muse (@yourstylemood)

Crna

Klasika koja gotovo uvijek izgleda elegantno i može se lako kombinovati s drugim bojama. U svakom slučaju, boja s kojom nikad nećete pogriješiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Hutchins (@kateehutchins)

Bijela

Simbol čistoće i jednostavnosti, bijela boja često dodaje eleganciju bilo kojem outfitu. Može se reći da je ova boja osnovni izbor za stvaranje svijetlih kombinacija, ali i onih casual te s druge strane, elegantnih.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anouk Yve (@anoukyve)

Siva

Neutralna boja, ove godine itekako popularna, dolazi u različitim tonovima te se lako kombinuje s drugim bojama kako bi se postigla estetika kakvu želite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Anouk Yve (@anoukyve)

Boja pijeska

Ova neutralna boja donosi osjećaj opuštenosti i elegancije i upravo zato jer je sama po sebi posebna, takvim će učiniti i svaki outfit koji odaberete i nosite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kate Hutchins (@kateehutchins)

Sve nijanse bordo boje kroz 10 posebnih kombinacija

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.