Neodoljivi komadi iz nove kolekcije bh. brenda KAUR u kojima želimo provesti ljeto

by | 24 Maja, 2023

Nova kolekcija brenda Kaur je nešto potpuno novo na našem tržištu

Dame koje stoje iza ovog bh. brenda svakoj kolekciji se posebno posvete kako u odabiru materijala, krojeva i detalja, tako i u odabiru naziva kolekcije koji uvijek nosi dublju poruku koju žele prenijeti. Ovoj proljetno-ljetnoj kolekciji za 2023. godinu dale su naziv „Abundance“.

Da bismo shvatili značenje ove riječi krenimo od porijekla riječi koji potiče od lat. abundatia– engl. overflowing- prepavljujuće. Obilje ili blagostanje označava veliku količinu nečega, raskošnost. I to je upravo poruka koju želimo da prenesemo sa ovom kolekcijom. Obilje je urođena sklonost i dar prirode i života da se manifestiraju, da rastu i postaju sve veći i veći.

Kako bi zaista bilo da živimo istinski nešto što nam je urođeno? Da živimo obilje, prosperitet, sreću, zadovoljstvo i tu beskrajnu lakoću postojanja. Kao što ide izreka „You are a spiritual being with unlimited potential“, mi smo bića sa beskrajno mnogo mogućnosti, a da li sebi to dozvoljavamo? Da li vjerujemo da sve što nam treba, već imamo? Obilje nije u materijalnom, to dođe kao posljedica kada osjetimo obilje iznutra. Dolazi kada živimo u skladu sa svojom Istinom. Kada se povežemo sa unutrašnjim osjećajem prosperiteta i obilja, postajemo poput magneta. Obilje Univerzuma teče kroz nas bez prestanka. I odražava se u svakom segmentu naših života.

Kolekcijom „Abundance“ žele ukazati da je zaista vrijeme da svi u sebi dopustimo više tog osjećaja obilja, prosperiteta, sreće i zadovoljstva. Obilje je dragocjenost koja stanuje u svima nama, u našoj suštini, i tu ga trebamo potražiti, otkriti i slobodno živjeti.

“Prosperity is like a rosebud. As it expresses its true nature, its fragrance attracts all. Prosperity is always present within.”

Sa ovom kolekcijom donose prvi na tržište jedan vrhunski prirodni materijal. Materijal koji sam od sebe simbolizira obilje i to zaista osjetite na svojoj koži. Materijal je Tencel ™ Lyocell. To je 100% prirodni materijal izrađen od biljnih vlakana stabla eukaliptusa.. Materijal je ekološki čime i dalje podržava našu viziju slow fashion-a. Tencel je biorazgradiv i kompostabilan. Proizvodnja ne pravi štetne nusproizvode i otpade tako da i čuvamo našu planetu.

100% je veganski, upija manje neugodnih mirisa i antibakterijski je. Ne mora se prati često i puno se manje gužva od ostalih prirodnih materijala.

Izuzetno je ugodan na koži, mekan na dodir, hladi i leprša. Sa ovom kolekcijom donosimo vam čitav raspon prelijepih, nježnih pastelnih boja i to u vidu oversized košulja, širokih hlača dubokog struka i boho dugih ljetnih haljina sve od ovog izvrsnog materijala. Krojevi su napravljeni da budu ugodni, lijepi, raskošni i da osjetite to obilje kada ih nosite na svojoj koži. Još jedan dodatak ovoj kolekciji su cekeri izrađeni od organskog pamuka sa statement ručkama. Možete birati između tri različite kombinacije boja, a uz svaki ceker dođe traka sa natpisom slogana brenda “Gracious but Fierce” koja daje cekeru poseban izgled bilo da ga nosite u grad, u kupovinu  ili pak na plažu.

Za slike kolekcije je zaslužna  Muna Nazak i modeli Amila Terzimehić, Aida Čano i Nermana Omerović.

Kolekcija je odmah dostupna online preko zavnične web stranice brenda www.kaur.ba a narudžbe šalju i izvan Bosne i Hercegovine.

ljepotaizdravlje.ba

Muna Nazak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.