Najneobičnije torbice modne kuće Chanel

by | 26 Maja, 2014

Karl Lagerfeld se posljednjih nekoliko godina i te kako potrudio da svaku novu Chanelovu kolekciju, na neki način, ‘zacementira’ u modnu povijest – i to ne samo odjećom, već i neobičnim, često i drskim torbicama.

05chanel

Chanel je izgleda pronašao suptilan način za odavanje omaža pop kulturi ili nekom od aktualnih ljudskih fenomena, a nedavno održana cruise kolekcija ove modne kuće, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nije nikakav izuzetak pravilu.

Aludirajući na gospodarsku prošlost i sadašnjost Dubaija, Chanel je debitovao s prošivenom zlatnom torbicom (s nezaobilaznim dvostrukim ‘C’ utisnutim u tkaninu) izrađenom u obliku metalnog kanistara za ulje. Nije nikakva tajna da je nafta u jednom trenutku bila potporni stup tamošnjeg gospodarstva, a Karl si je očitim ukazivanjem na vezu između nje i bogatstva glavnoga grada Emirata, zaradio salve svakojakih komentara.

Bez obzira na to, da li se neko našao uvrijeđen ili kompletno rezigniran, Lagerfeldu treba ipak priznati spremnost na određenu dozu humora i ironije.

chanel-cruise-2014-15-bag

014chanel

015

017chanel

018chanel

021chanel

01chanel

06chanel

07chanel

09chanel

011chanel

013chanel

Izvor: fashion.hr