Elvis – film koji morate pogledati

by | 14 Juna, 2022
Elvis_Cine_Star

Najveća i najemotivnija priča o spektakularnoj karijeri i nevjerovatnom talentu dolazi u CineStar kina

Obožavan poput božanstva, najveći influenser 20. vijeka konačno na filmskom platnu u režiji slavnog Baza Luhrmann

Svijet bogatih i slavnih oduvijek je bio ispunjen intrigama, pogotovo kada je riječ o legendarnim zvijezdama koje su svojim talentom osvojile cijeli svijet i stekle planetarnu popularnost. Jedan od najvećih je Elvis Presley, koji se svojim muzičkim dostignućima upisao u istoriju, te dan danas živi kroz svoju najveće naslijeđe, muziku.

Elvis

Baš poput svake planetarno popularne zvijezde, legendarni Elvis borio se protiv posljedica slave i brojnih poroka u svom naizgled savršenom životu. Plavooki dječak siromašnih korijena, koji je samo želio svojoj porodici kupiti Cadillac i svirati muziku svog djetinjstva, nije ni sanjao da će zauvijek promijeniti muzički svijet, te se upisati u istoriju kao zvijezda koja je pokrenula rock&roll revoluciju u cijelom svijetu.

Elvis

Njegovi su se nastupi čekali danima, a fanovi su doslovno padali u nesvijest kada bi ga vidjeli. Slovio je kao seks simbol tadašnjeg vremena, svjesno i odlučno je srušio seksualne tabue pedesetih godina, ali ipak njegovo srce je zauvijek osvojila Priscilla, sa kojom je uplovio u bračnu luku i dobio kćerkicu. Tokom bogate muzičke i filmske karijere nije uspio da izbjegne pritisak i kontrolu svog menadžera, Toma Parkera, kojeg brojni okrivljuju za probleme sa sedativima, amfetaminima i lijekovima protiv bolova.

“Elvis” u distribuciji Blitza dolazi u CineStar kina pretpremijerno od srijede 22. juna u sklopu usluga CineFan.

Novi film vizionarskog i za nagradu Oscar® nominovanog reditelja Baza Luhrmanna i studija Warner Bros. Pictures, u kojoj glavne uloge nose Austin Butler i oskarovac Tom Hanks dobio je izvrsne kritike i 12-minutne ovacije publike na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu.

Elvis

Riječ je o modernom filmu i modernom pogledu na najvećeg muzičkog velikana, a tome u prilog tome ide i fenomenalan soundtrack na kojem su se našle pjesme Eminema, Tame Impala, Doja Cat, Jacka Whitea, Chrisa Isaka, Cee Lo Greena, Diplo, Denzel Curry, Maneskin, Kacey Musgraves i mnogih drugih muzičara. Radi se o hitovima poput pjesme “Vegas” (Doja Cat) koja je već zavladala eterom i društvenim mrežama i najbolji je uvod za spektakl koji vas očekuje na velikim platnima CineStarovih kino dvorana.

Ulaznice za projekcije su već sada u prodaji online na CineStar web stranici, aplikaciji ili na blagajnama kina.

 

ljepotaizdravlje.ba

PROMO