FBL HOT SPOT: Pozivamo kreativce i kreativke da nam se pridruže u Galeriji Roman Petrović

by | 5 Juna, 2023

Fashion. Beauty.Love (FBL)s radošću najavljuje desetu godišnjicu svog postojanja. U čast ovog značajnog jubileja, FBL će transformisati Galeriju Roman Petrović u Sarajevu u epicentar kreativnosti i inspiracije od 10. do 20. augusta 2023.

Galerija Roman Petrović će postati nezaobilazno mjesto susreta talentiranih pojedinaca, pružajući im priliku da se promovišu, povežu s istomišljenicima i dalje razvijaju svoje kreativne vizije.

Druženje će započeti izložbom bh. umjetnika i umjetnica, čija će djela biti izložena u prodajnom formatu, omogućavajući posjetiteljima da podrže lokalne talente i pronađu savršeno umjetničko djelo za svoj dom.

Svaki dan će biti organizovano druženje s bh. modnim dizajnerima/icama i showroomom. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku posjetiteljima da upoznaju bh. modne dizajnere/ice, istraže njihove najnovije kolekcije i saznaju više o njihovoj kreativnoj viziji. Showroom bh. modnog dizajna omogućava kupovinu unikatnih komada od domaćih dizajnera/ica, podržavajući lokalnu modnu scenu i omogućavajući posjetiteljima da pronađu posebne komade koji odražavaju njihov stil.

Dodatno, pripremili su i poseban kutak za testiranje novih beauty i parfemskih brendova. Posjetitelji će imati priliku istražiti najnovije trendove i proizvode te se posvetiti svom osobnom stilu ljepote.

Za ljubitelje i ljubiteljice vina bit će upriličena degustacija najboljih vina Hercegovine. Imat ćete priliku da se upoznate s procesom proizvodnje i tradicijom vinogradarstva u našoj zemlji.

Posljednji dan druženja bit će posvećen malom bazaru rukotvorina, gdje će posjetitelji moći istražiti ručno izrađene predmete koji odišu kreativnošću i originalnošću, a koje inače mogu kupiti u online FBL shopu.

S obzirom na izuzetnu ljubaznost Galerije Roman Petrović u ustupanju prostora, FBL će izraziti zahvalnost oslikavanjem lika Romana Petrovića na zidu ispred galerije.

  • Pozivamo sve da nam se pridruže kako bismo zajedno proslavili deset godina postojanja i zajedno stvorili nove stranice historije našeg magazina. Ova pozivnica je otvorena za sve koji žele biti dio naše velike FBL porodice. Galerija Roman Petrović će 11 dana biti središnje mjesto susreta za sve kreativce, poručuju iz redakcije FBL magazina.

Ako želite podijeliti svoju umjetnost s publikom, rezervišete svoje mjesto u galerija i pridružite im se u ovom inspirativnom putovanju!

Označite datum u kalendaru i pripremite se za nezaboravno iskustvo na događaju FBL!

POZIV UMJETNICIMA/ICAMA

Poziv slikarima/icama, ilustratorima/icama, crtačima/icama da prijave svoje radove za izložbu koja će biti upriličena 10.8.2023. u galeriji Roman Petrović. Tema vašeg rada je potpuno otvorena, imate slobodu odabrati temu koja vas inspirira i želite istražiti kroz svoje umjetničko djelo.

Važno je napomenuti da su dimenzije radova ograničene na 50×60 centimetara. Ova standardna veličina pomoći će u organizaciji i prezentaciji radova na izložbi.

Kako biste prijavili svoje radovedostavite sljedeće informacije:

– Ime i prezime

– Kontakt informacije (e-mail, broj telefona)

– Naziv vašeg rada

– Opis rada (uključujući temu koju ste odabrali i ideje koje želite prenijeti)

– Fotografija ili skica vašeg rada (ako je moguće)

Izložba će biti prodajnog karaktera, stoga vas molimo da uključite i cijenu po kojoj želite prodati svoj rad prilikom prijave.

Molimo vas da sve informacije i materijale pošaljete na e-mail adresu [email protected] najkasnije do 30. juna. Nakon toga će FBL stručni tim izabrati 20 radova (20 umjetnika po jedan rad).

POZIV – FBL bazzar

FBL online shop donosi vaše stvaralaštvo iz virtualnog u stvarni svijet. Cjelodnevni bazar rukotvorina bit će upriličen u Galeriji Roman Petrović 20. augusta 2023. Bazar će biti idealna prilika za predstavljanje vaših jedinstvenih brendova, prilika za vašu kreativnost da zablista u stvarnom svijetu i da se povežete s novim kupcima.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo vas da se javite s više informacija o vašem brendu i proizvodima putem maila [email protected]. Krajnji rok za prijavu je 30. juni 2023.

FBL magazin će rado ugostili i pružiti vam platformu za promociju i prodaju vaših rukotvorina.

POZIV PISCIMA I SPISATELJICAMA

U Galeriji Roman Petrović od 10. do 20. augusta 2023. će biti kreiran poseban kutak za sve ljubitelje/ice knjiga. Moći ćete izložiti, prodati ili posuditi svoje knjige, a FBL magazin će se pobrinuti za njihovu promociju.

Ukoliko ste zainteresirani javite se putem maila [email protected].

 

 

 

ljepotaizdravlje.ba

PROMO