Pametni sat, idealan poklon za praznike: Kako odabrati pravi?

by | 1 Decembra, 2021

Živimo u vremenima u kojima tehnologija napreduje brže nego ikad. Poput brojnih stvari i uređaja, tradicionalni ručni satovi postaju pomalo zastarjeli, a njihovo mjesto na rukama svih generacija polako zauzimaju pametni satovi.

Osim obavijesti o vremenu, pomoću njih možete primati i upućivati pozive, e-mailove, biti u toku s dešavanjima na društvenim mrežama, mjeriti količinu i efikasnost sportskih aktivnosti, te pratiti određene zdravstvene pokazatelje. Posve opravdano nameće se pitanje zašto onda nositi obični sat, kada uz sebe možete imati višefunkcionalni mini uređaj koji olakšava svakodnevni život i poboljšava njegove brojne aspekte.

Zbog pomenutih karakteristika, pametni sat je uređaj na koji se lako naviknuti i koji je veoma tražen ne samo među ljubiteljima savremenih gadgeta, već i među fitness i zdravstvenim entuzijastima. U širokoj ponudi satova različitih stilova i funkcija, važno je odabrati onaj pravi, koji osim tehničkih ispunjava estetske i funkcionalne zahtjeve vlasnika. Možda baš u narednim redovima pronađete odgovor na pitanje šta pokloniti dragoj osobi za praznike.

Višenamjenski pametni satovi

Tražite pametni sat koji će biti vaš vjerni pratilac svakog dana i u svakoj situaciji? Višenamjenski pametni satovi su dizajnirani tako da mogu biti svestrani i korisni: na poslu, u slobodno vrijeme, u sportskim i društvenim aktivnostima, praćenju zdravstvenih parametara.
Prvaci u ovoj kategoriji su Apple Watch 7 i Samsung Galaxy Watch4.

Sportski pametni satovi

Sportski orijentirani modeli nude mnogo više funkcija za planiranje, mjerenje i evaluaciju sportskih aktivnosti kao što su: pedometar, brojač kalorija, mjerač otkucaja srca, tracker vježbanja, monitor spavanja. Za ljubitelje aktivnosti u prirodi tu su i dodatne funkcije poput visinomjera, barometra, kompasa, vremenske prognoze i tako dalje. Ovi pametni satovi imaju povećanu otpornost na prašinu, vodu i vanjske uticaje, a neki od prijedloga su Samsung Galaxy Watch3 41mm BT, Huawei Watch GT 2e i Amazfit T-Rex Pro.

Elegantni pametni satovi

Zbog jednostavnog izgleda i elegancije, koji pristaju uz svaki stil i priliku, pa čak i uz svečanu odjeću, ova vrsta pametnih satova postaje sve popularnija. Osim vrhunskog dizajna, ovi pametni satovi se mogu pohvaliti istim takvim karakteristikama. Zahvaljujući njima, organizacija obaveza u užurbanom životnom stilu i održavanje kontakata će biti mnogo jednostavniji, a pri tome će na vašoj ruci i dalje izgledati elegantno i profinjeno baš kao Huawei Watch GT 2 42 mm Refined gold i Amazfit GTS 2.

Više informacija na www.hteronet.ba.

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.