Pomjeraju granice: Alma Ras – savremeniji pristup tekstilnoj industriji

by | 7 Jula, 2022
alma ras

Alma Ras, brend lider u proizvodnji i prodaji finog donjeg rublja i spavaćeg programa za svoje poslovne partnere i prijatelje priredila druženje u novoj poslovnoj zgradi, u Visokom.

Gosti su uživali u spoju modernih i tradicionalnih zvukova uz izvođače kao što su Divanhana, DJ Kazumi, te u završnom plesnom performansu Maje Pirc, slovenske plesačice.

Na zadovoljstvo svih upriličena je i revija kupaćih kostima, koju Alma Ras već drugu godinu u vlastitoj proizvodnji kreira i proizvodi. Ovo druženje bio je i idealan povod da se prisutnima objavi ostvarena saradnja s Calidom, švajcarskim brendom za donje rublje i spavaći program.

Alma Ras

Foto: PROMO

Potpisivanjem ugovora s ovim brendom osigurano je radno mjesto za 100 uposlenika, u narednih pet godina.

Nova poslovna zgrada moderan je nastavak na Alma Ras fabriku u ovom gradu, a koja će biti od koristi za sve uposlenike. Sadrži multifunkcionalne prostorije za rad, počevši od lounge, kancelarija, preko jedinstvenog i modernog prostora za revije, studija za snimanje, pa do posebnih prostorija za neometani rad. Ono na što su posebno ponosni jeste njihov ARcademy edukacijski centar, koji je osnovan 2020. godine, a koji je sad dobio inovativnije i ugodnije prostorije. Ovdje će se uz razmjenu znanja između uposlenika, slušati i iskustva regionalnih i svjetskih stručnjaka.

Želimo da naši uposlenici uče i rastu zajedno s nama

“Upravo ovim novim prostorijama i posebnim pristupom u izgradnji, pomjeramo granice odnosno postavljamo nove standarde u fashionu, marketingu i generalno u tekstilnoj industriji i šire. Otvaranjem ove poslovne zgrade želimo da ponudimo potpuno novo okruženje i učinimo našu industriju atraktivnijom i zanimljivom za nove generacije koje dolaze. Takođe, ovaj prostor želimo da damo na korištenje i drugim zainteresovanim građanima, udruženjima i partnerima, a prije svega učenicima i studentima, kako bi svoje znanje oblikovali prema stvarnim potrebama tržišta koristeći najbolje prakse”, riječi su Rasima Memagića, generalnog direktora ove savremene tekstilne kompanije.

alma ras

Foto: PROMO

“Zanimljivi i kreativni projekti, iskustvo rada s najvećim kompanijama u industriji širom Evrope i svijeta, uz individualni pristup je vjerujem dovoljan motiv za rad u kompaniji Alma Ras. Postižući očekivanja naših klijenata i kupaca, otvaramo za naše tržište i nova veoma zanimljiva zanimanja, te tako pružamo priliku kako našim postojećim uposlenicima, tako i svima koji žele da uče i rastu zajedno s nama”, rekao je on.

Emotivno obraćanje vlasnika kompanije: Uposlenici su pokretači svih ovih promjena

“Sa svojom porodicom i uposlenicima uspio sam napraviti ovo čemu se večeras divimo. Ipak, nije bilo sve tako lako da se dođe do ovog cilja. To je cilj jedne generacije i ovo će biti šansa mladim ljudima da pokažu koliko mogu i da naprave novi iskorak kompanije Alma Ras koja zaslužuje da bude u evropskom i svjetskom vrhu. Mislim da idemo ka tom putu”, ovim riječima obratio se Đemal Memagić, vlasnik i osnivač kompanije.

alma ras

Foto: PROMO

Prema njegovim riječima, vrlo je važno kad znate da svoj biznis imate kome ostaviti. “Imam veliki tim na čelu sa Rasimom i uvijek im govorim da paze i čuvaju radnika jer oni su ti koji su pokretači svega ovoga. Ako ne bude njih, nema ni nas”, rekao je Đemal Memagić.

Još fotografija s eventa pogledajte u galeriji…

O arhitekturi

Maja Nurkić, arhitektica koja je radila projekat zgrade zahvalila je kompaniji Alma Ras što su imali povjerenje, strpljenje i razumijevanje za sve  njene ideje.

“Lijepo je kada klijent da tu slobodu arhitekti i dizajneru. Ovo nije obična upravna zgrada, ovo je multifunkcionalni prostor gdje će se između ostalog odvijati edukacije i vrlo je važno što Alma Ras daje tu mogućnost onima koji žele da znanje stiču u ovakvom prostoru”, poručila je Maja.

ljepotaizdravlje.ba / PROMO

PROMO