Slijedi velika završnica, humanitarna aukcija emisije “Bez teških tema”

by | 4 Jula, 2022
Humanitarna akcija O kanal

Slijedi velika završnica, humanitarna aukcija emisije “Bez teških tema”. Među predmetima je fudbalska lopta na kojoj su svi potpisi igrača Dinama…

Nakon uspješne sezone emisije “Bez teških tema” u programu O Kanala slijedi velika završnica emisije čiji je rezultat humanitarna akcija. Gosti emisija su donirali predmete od posebne važnosti i uspomene kako bi od njihove prodaje pomogli Udruženje Pomozi.ba. Svi predmeti će biti dostupni na aukciji na Facebook profilu O kanala, a predmete koji će biti na javoj licitaciji možete pogledati i u dvije odvojene emisije u julu.

Aukcije će biti organizovane pet dana nakon emitovanja emisija na društvenim mrežama. Svi zainteresovani građani svoje ponude mogu dati na društvenim mrezama O Kanala ili na email [email protected].

Nakon licitacije biće kontaktirani oni sa najvišim ponudama kako bi u posljednjoj emisiji mogli preuzeti kupljene predmete, uputiti poruke, te dati svoje mišljenje o projektu. Uplate za kupljene predmete će ići na račun Udruženja Pomozi.ba. Poštovaćemo i uslove privatnosti, jer je cilj humanost, a ne eksponiranje pojedinaca ukoliko to ne žele. Voditelj finalne i aukcijskih emisija je glumac Rijad Gvozden, producent Semira Radonja, a iza njih stoji brojna ekipa portala, televizije O Kanala i velika podrška Udruženja Pomozi.ba.

Prva aukcija biće organizovana u petak 15. jula na zvaničnom Facebook profilu O Kanala. Druga aukcija je takođe u petak, 22. jula. Aukcije će trajati po četiri sata od 12 sati do 16 sati.

Podsjetićemo i ko su bili gosti 18 emisija koja je imala zapaženu gledanost i prepoznatljiv stil te koncept, scenografiju i atipične elemente – video sadržaje običnih ljudi i situacija, ali eksponiranje mladih talenata širom BiH.

Među doniranim predmetima je i fudbalska lopta na kojoj su svi potpisi igrača Dinama, odjevni predmeti sa nastupa, predstava te sportskih takmičenja, muzički instrumeti, zapisi zvuka poznatih vokalnih izvođača, knjige sa vrijednim potpisima, lična autorska djela…

U prvoj aukcijskoj emisiji u programu O Kanala 10. jula od 21 sat naš Rijad Gvozden predstaviće devet predmeta spremnih za aukciju na Facebooku. Osim lopte sa potpisima Dinamovih igrača koju je u naš studio donio Zdravko Mamić tu je dosta CD-ova, odjevnih predmeta poput narandžaste košulje Izudina Bajrovića ili majice Amela Ćurića. Jastuk za znakom Željezničara je donacija Fatmira Sulejmanija, a tu je i autorska knjga Hane Bajrović “Teatar pod opsadom”.

U drugoj aukcijskoj emisiji O Kanala u nedjelju 17. jula biće predstavljeno još deset predmeta koji su nam poznati gosti donirali tokom 18 emisija “Bez teških tema”. Među njima je gitara Berina Buturovića te odjevni predmeti koje su nosili na značajnim projektima Emir Hadžihafizbegović i Dino Bajrović. Tu je i ne tako običan šal nezaboravnog Nikole Nikića te dres Dinama sa potpisom koje je donirao i Zdravko Mamić. Naš legendarni Blaž Slišković je za ovu priliku dostavio karikaturu sa njegovim likom i potpisom. U svakom slučaju mnoštvo zanimljivih detalja, ličnih stvari iza kojeg stoji priča završili su na jednom mjestu i biće gotovo cijeli juli prisutni u programu O kanala te na društvenim mrežama i portalu naše televizije.

Na našim društvenim platfomama od 10. jula moći ćete pogledati o čemu se konkretno radi, šta za naše poznate goste ti predmeti znače i zašto su izabrani za humanitarnu akciju i pomoć Udruženju koje svaki dan ima više korisnika i zahtjeva. I nakon najave aukcije dobili smo podršku. Stoga očekujemo i vašu akciju jer je ovo jedinstven projekat multimedijalnog djelovanja u kojem mogu svi biti učesnici. Završna emisija je u programu O kanala, uz podršku Udruženja pomozi.ba, u nedjelju 31. jula. U finalnoj emisiji u nedjelju od 21 sat saznaćete i ko su osobe koje su kupile donirane predmete i kakve su njihove reakcije.

ljepotaizdravlje.ba / PROMO

PROMO