„Sve smo mi heroine“: Na Trebeviću održana konferencija o temama važnim za svaku ženu

by | 18 Aprila, 2024

Na Trebeviću je 16.4. održana konferencija za podršku ženama u ime organizacija Heroine i Žena za ženu

Cilj je da pričamo o prevenciji u nasilju uz podršku Ministarstva zdravlja i ministra Admira Katice.  Konferenciji je prisustvovao veliki broj žena koje su interaktivno učestvovale na oba panela.Važnost panela je bio upravo da žene dobiju važne i konkretne informacije kako i na koji način da zaštite sebe i bezbjedno napuste dom.

Važno je da ovakvim konferencija razbijamo tabu šutnje i utičemo na svijest, jer žene u zajednici odlučuju da govore javno. Organizatorice su se zahvalile društveno odgovornim kompanijama kao i medijima na podršci, te domaćinu konferencije Pino hotelu.

-Bila mi je čast što je Pino hotel kao društveno odgovorna kompanija bila domaćin konferencije Sve smo mi heroine. Odaziv je bio fantastičan i sva su mjesta u kongresnoj sali Pino hotela bila popunjena do kraja, jer je ovo tema koja se tiče svih nas i kao što sam rekla u obraćanju prilikom otvaranja konferencije, svako od nas ima nekoga, ako ne u svojoj porodici onda u bližoj okolini ko se bori s psihickim ili fizičkim nasiljem. Divno je bilo vidjeti kako su se žene na samoj konferenciji otvorile i iznosile svoja iskustva te davale konstruktivne prijedloge u cilju prevencije nasilja, kazala je direktorica Pino hotela Aida Terzić.

ljepotaizdravlje.ba

PROMO