Kolač sa višnjama

by | 24 Marta, 2013

Sastojci:

  • 400 g “pti ber” keksa
  • 150 g šećera
  • 200 g griza
  • 2 vanil-šećera
  • 1 jaje
  • 1 l mlijeka + mlijeko za natapanje keksa
  • 150 g margarina
  • 5 dl slatke pavlake
  • 800 g višanja bez koštica
  • 1 crveni preliv za kolače

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 dl mlijeka, jaje i griz.
2. Preostalo mlijeko sipati u šerpu, dodati šećer, vanil-šećer i ostaviti da proključa. Potom dodati smjesu od griza i kuhati dok se ne zgusne.
3. U prohlađenu smjesu dodati omekšao margarine i umutiti mikserom.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a višnje dobro ocijediti.
5. Keks potapati u mlijeko i njime prekriti dno odgovarajuće tepsije. Premazati keks polovinom kreme od griza i po njoj rasporediti višnje. Zatim nanijeti polovinu šlaga od slatke pavlake i prekriti slojem natopljenog keksa. Premazati preostalim filom, nanijeti preostali šlag i rasporediti višnje.
6. Crveni preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko višanja.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.