Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 dl mlijeka, jaje i griz.
2. Preostalo mlijeko sipati u šerpu, dodati šećer, vanil-šećer i ostaviti da proključa. Potom dodati smjesu od griza i kuhati dok se ne zgusne.
3. U prohlađenu smjesu dodati omekšao margarine i umutiti mikserom.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a višnje dobro ocijediti.
5. Keks potapati u mlijeko i njime prekriti dno odgovarajuće tepsije. Premazati keks polovinom kreme od griza i po njoj rasporediti višnje. Zatim nanijeti polovinu šlaga od slatke pavlake i prekriti slojem natopljenog keksa. Premazati preostalim filom, nanijeti preostali šlag i rasporediti višnje.
6. Crveni preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko višanja.
Izvor: Dobra hrana