Cheesecake od jagoda / bez pečenja

by | 7 Juna, 2019

Sastojci:

250 g keksa
125 g maslaca
500 g krem ili svježeg kravljeg sira
250 ml vrhnja za šlag
100 g šećera u prahu
1 kašičica limunove korice
1 kašika ekstrakta vanilije
500 g jagoda

Priprema:

Usitnite kekse pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem. Utisnite smjesu prstima u kalup za torte (promjera 24 cm) i spremite u frižider dok pripremate kremu.

Svježi sir ocijedite te izmiksajte sa šećerom u prahu, limunovom koricom i aromom vanilije. U drugoj posudi umutite vrhnje za šlag pa izmiksajte s kremom od sira. Nasjeckajte jagode i ubacite ih u kremu. Lagano umiješajte. Rasporedite kremu po podlozi i ukrasi ostatkom jagoda.

Ohladite kolač barem sat vremena u frižideru prije posluživanja.

Izvor: miss7zdrava.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.