Čokoladna bomba

by | 16 Maja, 2013

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g margarina
  • 100 g sjeckanih oraha
  • 50 g mljevenih oraha
  • 2 pudinga od čokolade
  • 150 g čokolade
  • 2 kašike ruma
  • 1 kesica sladoleda od vanile
  • 4 dl slatke pavlake

Priprema:

1. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke i šećer u prahu i kuhati na pari dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smjesu od žumanjaka dodati margarin, puding od čokolade, otopljenu čokoladu, rum, mljevene orahe i umutiti mikserom. Zatim dodati snijeg od bjelanaca, sjeckane orahe i polako promiješati varjačom. Fil podijeliti na 2 dijela pa jednu polovinu iskoristiti za fil a od druge ispeći koru.
4. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i u njega sipati fil za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC.
5. Pečenu koru premazati pripremljenim filom i ostaviti u frižideru da se stegne.
6. Sladoled pripremiti prema uputstvu sa kesice, sjediniti ga sa šlagom od slatke pavlake i polako promiješati.
7. Gotovu tortu premazati smjesom od šlaga i sladoleda.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.