Ludlab torta

by | 20 Jula, 2018

Sastojci:

10 jaja
700 g šećera
325 g čokolade
625 g margarina
300 g brašna
½ l mlijeka
1 kesica vanilin-šećera
300 g višanja
Preliv
200 g čokolade

Priprema:
Kore
1. Bjelanca odvojiti od žumanaca. Posebno ulupati bjelanca, pa postepeno dodavati 300 g šećera.
2. Otopiti 125 g čokolade, pa umutiti sa 125 g margarina, dodati 150 g brašna, pa sjediniti.
3. Dobijenu masu pomiješati sa ulupanim bjelancima i šećerom.
4. Kalup nauljiti, posuti brašnom, pa izručiti masu za kore. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC, 25 min. Koru izvaditi iz kalupa i ohladiti.
Fil
1. Umutiti 400 g šećera sa 10 žumanaca, 150 g brašna i 200 ml mlijeka. Dodati ostatak mlijeka, pa kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađen fil dodati 500 g umućenog margarina, 200 g otopljene čokolade, rum, vanilin-šećer i višnje, pa sjediniti.
3. Ohlađenu koru vratiti u kalup, dodati gotov fil, pa ostaviti u frižideru da se stegne.
4. Kada se torta stegne, izvaditi iz frižidera, pa preliti otopljenom čokoladom.

Izvor: Pošalji recept Foto: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.