Krompir punjen piletinom i špinatom

by | 18 Juna, 2020

Danas smo za vas pripremili recept za ukusan ručak u kojem će uživati svi članovi vaše porodice. 

Sve što vam je potrebno je…

  • 3 slatka krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 filea pilećeg mesa
  • Prstohvat soli i bibera
  • Kašika soka od limete
  • 4 nasjeckana čehna bijelog luka
  • 1 nasjeckana ljuta papričica
  • Kašičica bosiljka
  • 60 g špinata
  • 230 g sira kačkavalja
  • 2 kašičice svježe nasjeckanog peršuna

Priprema: Rernu zagrijte na 180 stepeni. Slatki krompir operite, izbodite viljuškom i pecite oko sat vremena. Piletinu premažite sa malo maslinovog ulja, začinite je solju i biberom Stavite u rernu sa krompirom i pecite oko 30 minuta. Kada je piletina gotova, izvadite je i ostavite da se ohladi, a kada se ohladi isjeckajte je na sitne komadiće. Pečen krompir prerežite nožem po sredini i ostavite ga da se ohladi. Napravite marinadu od maslinovog ulja, soli, bibera, soka od limete, bijelog luka i bosiljka. Isjeckajte špinat i pomiješajte ga sa piletinom. Potom izdubite slatki krompir kašikom, a njegovu unutrašnjost izmiješajte sa piletinom i špinatom. Ovoj smjesi dodajte i marinadu i sve dobro izmiješajte. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Smjesom napunite krompir i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite 10 minuta. Sve pospite peršunom, sačekajte da se malo ohladi i uživajte u savršenom obroku.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.