Ćufte Jo-Jo-Ma by 24Kitchen

by | 14 Januara, 2013

Sastojci:

  • 1 šoljica kuhane riže
  • 1 mrkva
  • 1 svježa paprika
  • 1 korijen celera
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 2 prstohvata majčine dušice
  • 4 vezice mirođije i peršuna
  • 1 jaje
  • So i biber po želji

Za paniranje:

  • 1 jaje
  • 4 kašike brašna
  • 1 šoljica prezli
  • 3 kašike ulja

Način pripreme:

1. Odstranite koru s nekoliko kriški kruha i rukama razmrvite u mrvice. Ostavite ih da se suše 20 minuta.
2. Svo povrće stavite u blender i sitno isjeckajte. Dodajte isjeckanu mirođiju i peršun, pa zatim začine.
3. Povrće izmiješajte s 2/3 od kuhane riže. Ostatak riže zgnječite viljuškom i zajedno s jajem dodajte u smjesu. Tako će se bolje spojiti sastojci.
4. Oblikujte male ćufte. Uvaljajte ih u brašno, a zatim u razmućeno jaje i na kraju u prezle. Poređajte ih u pleh, na papir za pečenje i malo ih poprskajte uljem.
5. Ispecite ćufte u ugrijanoj rerni dok se prezle ne zapeku.
6. Poslužite ih kao prilog ili glavno jelo uz mliječni sos s bijelim lukom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.