Hačapuri by 24Kitchen

by | 11 Januara, 2013

Sastojci za tijesto:

  • 550 g brašna
  • 1 jaje
  • 250 ml svježeg mlijeka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašikica šećera
  • 1 kašikica soli
  • 20 g svježeg kvasca

Sastojci za punjenje:

  • 50 g sira iz salamure
  • 50 g polutvrdog sira
  • 50 g dimljenog sira
  • 50 g buđavog sira

Način pripreme:

1. Rastopite kvasac u mlijeku i dodajte jaje, maslinovo ulje, so i šećer. Snažno miješajte i umijesite mekano i elastično tijesto, postepeno dodavajući brašno. Ako je potrebno, umijesite s još dodatnog brašna.
2. Narendajte sav sir i vlažnim rukama oblikujte kuglice veličine ping-pong loptice.
3. Tijesto rapodijelite u kuglice iste veličine kao one od sira.
4. Jednu kuglicu tijesta razvaljajte u tanku pločicu i u sredinu stavite kuglicu sira.
5. Krajeve tijesta nakvasite vodom i poklopite drugom pločicom. Dobro pritisnite prstima da se ova dva kruga zalijepe.
6. Pažljivo razvucite oklagijom dok ponovo ne nastane tanka, okrugla pogačica.
7. S obje strane premažite maslinovim uljem i pecite na srednjoj temperaturi u suhom, teflonskom tiganju, dok obje strane ne porumene.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.