Kanapei sa šunkom i kobasicama

by | 27 Decembra, 2013

kanapei

Sastojci:

  • 1 francuska kifla
  • 150 g listova praške šunke
  • pravougaonog oblika
  • 100 g kolutova čajne kobasice
  • 500 g švapskog sira
  • 1/2 crvene paprike
  • 50 g kukuruza šećerca
  • 1/2 zelene ukrasne salate
  • 50 g putera
  • kari po ukusu
  • mješavina začina

Pripema:
1. Francusku kiflu isjeći na kolutove širine 1 cm, salatu oprati i iskidati na manje komadiće. Papriku sitno isjeckati, a svaki list praške šunke uzdužno isjeći na 3 trake.
2. U švapski sir dodati mješavinu začina i kari po ukusu, dobro izmiješati, te staviti u poslastičarski džak.
3. Kolutove kifle premazati puterom i prekriti komadićem zelene salate, pa na svaki posebno poslastičarskim džakom istisnuti manju gomilicu mješavine sira i karija.
4. Trake praške šunke uviti kako bi se dobio izgled ruže, pa ih utisnuti u sir.
5. Svaki kolut kobasice uviti u fišek i utisnuti ih u fil pored ruže.
6. Gotove kanapee posuti sjeckanom paprikom i kukuruzom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.